İlyas GÜR

Rize’de son 2 gün içerisinde beş ayrı yerde çıkan yangınlarda yaklaşık 200 dönüm arazi tamamen kül oldu. Rize Valisi kasım Esen, Fındıklı, Pazar, Güneysu ve Merkez ilçe’de iki ayrı yerde yangın çıktığı, halen iki yangında söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Vali Esen, Fındıklı ilçesinde önceki gün çıkan yangında yaklaşık 50 dönüm arazı yandığını, arazide bulunan çay tarlalarının ve bitki örtüsünün yandığını ifade etti. Vali Esen, “Önceki gece Pazar ilçesi’nde 20 dönüm arazi, Merkez Dağbaşı mevkiinde 50 dönüm arazi, Güneysu ilçesi Tepebaşı köyünde 50 dönüm arazi, yine merkez Pazarköy Köyü’nde 25 dönüm arazi tamamen yandı. Bu yangınlardan Pazar ilçesinde ve Pazarköy köyünde olan yangınlarda söndürme çalışmaları devam ediyor. Bu yangınların sevindirici tarafı can kaybının olmamasıdır” dedi.

Vali Kasım Esen muhtarlara birer yazı gönderdiğini de belirterek, vatandaşların muhtarların gösterdiği yerin dışında anız yapmamaları istediğini belirterek, “Muhtarların gösterdiği yerlerin dışında anız yakan vatandaşlara çevre kanunu uyarınca 40–50 bin YTL para cezası verileceğini ve çaylıklarına el koyacağız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ