Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden Rize Valiliği görevine atanan Ersin Yazıcı, bugün Rize’ye gelerek görevine başladı. Son valiler kararnamesi ile Rize Valisi Nurullah Çakır merkez valiliğine atanırken yerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı atandı. Yazıcı, bugün Rize’ye gelerek görevine başladı. Yazıcı, Rize Valiliği önünde; kaymakamlar, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı. Yeni valiye “hoşgeldin” demek isteyen bürokratlar valilik bahçesinde uzun bir kuyruk oluşturdu.

ARTIK KUTSANAN DEVLET ANLAYIŞI YOK

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye’deki 'kutsanan devlet' anlayışının yerini 'millet için devlet' anlayışına bıraktığını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de yerleşik bir devlet anlayışı vardı. Kutsanan bir devlet anlayışıydı bu. Yeni Türkiye’de bu algı değişti, değişiyor. Yeni Türkiye’de devlet, millet için var. Milletin refahı, huzuru ve emniyeti için çalışır. Millet bütün hesapların merkezindedir. Yeni Türkiye'de başarının yolu bu anlayıştan geçiyor. Biz de bu anlayışla çalışacağız. Devletin ali menfaatleri ile milletin ali menfaatlerini ayıranlar var. Öyle şey olmaz. Milletin ali menfaatleri devletin ali menfaatlerini belirler. Yeni Türkiye, yeni dünya, millet ile devleti birbirinden ayırmaz. Millet, devlete yön verir. Bütün yöneticiler gibi bana da, milletin talep ve ihtiyaçlarına yönelmek, kendini millete adamak düşer. Allah’ın izniyle, Rize’deki mesaimizi şekillendirecek temel anlayış budur.”

VALİ OLDUĞUNU BAŞBAKAN’DAN ÖĞRENDİ

Yazıcı, vali olduğunu havalimanında karşılamak için gittiği Başbakan'dan öğrendiğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Başbakanımız havalimanında ‘hayırlı olsun Rize’ye gidiyorsun’ dedi. Vali olmak ayrı bir mutluluk ama bunu sayın Başbakan'dan bir dünya liderinden duymak ayrı bir mutluluk. Çok heyecanlandım. Söyler mi diye de bekliyordum. Muhtemelen söyler diye düşünmüştüm. Önceden konu ile ilgili bilgi almıştım. Sağlıklı ve net bir bilgi değildi. Çok hoş oldu. Benim için unutulmaz bir an. O anı fotoğraflamışlar. Dedim ki ömrüm boyunca çekilmiş en özel fotoğraf bu. Güzel bir duyguydu.”

YAZICI, VALİ OLDUĞUNU BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN ÖĞRENDİ

YAZICI, VALİ OLDUĞUNU BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN ÖĞRENDİ

Editör: HABER MERKEZİ