Dikle ASLAN

10 Yıl önce boşaltılan lojmanlar çürümeye terk edilirken, Rize üniversitesi lojman ve yerleşke için arsa aramasını sürdürmesi dikkat çekti.

Üniversite alanında bulunan 4 lojman binasının 10 yıldır boş durması ile birlikte Rize üniversitesi öğretim üyeleri için lojman isterken yerleşke için arazı aranması ise dikkat çekti.

Rize fener mahallesinde Zihni derin çay fabrikasının yıkılması ile yerine yapılan Rize üniversitesi binası ile birlikte alan içinde bulunan lojman binalarının da üniversiteye kalması ile birlikte idari binanın harap şeklinde durması dikkat çekerken, üniversite alanı içinde olan 4 lojman binasının 10 yıldır boş durması dikkat çekerken, Rize üniversitesi rektörü Nazmı Turan Okumuşoğlu ise öğretim üyelerine lojman yapılması konusunda zaman zaman yüksek sesle seslenişte bulunurken üniversite kampusu için arsa aramayı sürdürmekte. Üniversite alanı içinde bulunan boş arazının değerlendirilmemesi ise düşündürücü.

Rize Üniversitesi şehir merkezi tarafında bulunan eski idari binanın tahrip olması ile birlikte kapalı spor salonu yanında bulunan lojmanlar ve boş arazının değerlendirilmemesi ise dikkat çekiyor.

Editör: HABER MERKEZİ