Dilek ASLAN

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Proje Koordinatörü Soner Şahan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile birlikte Vali Kasım Esen’i makamında ziyaret ettiler.

22 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 09.30’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde başlayacak olan Turizm Elçisi eğitimi ile ilgili görüş alışverişinde bulunan heyet proje hakkında Vali Kasım Esen’e bilgi verdi.

Efes Pilsen’in sosyal sorumluluk projesi kapsamında Turizm Sektöründe çalışan ve çalışacaklar eğitilecektir. 5 Haftada toplam 160 saat sürecek olan kurs sonunda Katılımcılara Boğaziçi Üniversitesi sertifikası verilecektir.

Ev Pansiyonculuğunu özendirme, Mevcut Turizm ara elemanı eksiğini giderme ve mevcut turizm ürünlerini sürdürülebilir hale getirmek için düzenlenen eğitim programını ileriki günlerde Boğaziçi üniversitesi danışmanlığı anlamında geliştirilmesi planlanmaktadır.

Her vadi ve Her yayla için dernek kurma çalışmaları başlatılmıştır. Bu konuda Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği yapılması planlanmaktadır.

2 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 09.30’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde başlayacak olan programın ilk dersini sürdürülebilir Turizm Konu başlığı üzerine Boğaziçi Üniversitesi Akademisyeni Prof Dr. Bülent Himmetoğlu verecektir.

Editör: HABER MERKEZİ