Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''7201 sayılı Tebligat Kanunu ve Uygulamaları'' konulu seminer, Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul ile PTT Rize Başmüdürü Şinasi Duman'ın açılış konuşmaları ile başladı.

Daha sonra Rize Cumhuriyet Savcısı Mesut Arkundaş, Rize Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ali İhsan Demirel ve İyidere Cumhuriyet Savcısı Volkan Özdemir tarafından seminere katılan 90 PTT personeline tebligatın yapılması ile ilgili yapılması gerekenler konularında sunum yapıldı.

Duman, personellerinin eğitimine önem verdiklerini ve zaman zaman bu tür eğitimler düzenlediklerini belirterek, ''Tebligatın yapılmasıyla ilgili kanun, tebligatın kişiye ulaştırılmasında yükümlülüğü PTT'ye vermektedir. Tebligatın usulüne uygun olarak yapılması da önemlidir. Bu nedenle personelimizin daha iyi hizmet verebilmesi için bu eğitim seminerini düzenledik'' dedi.

Duman, verdikleri hizmetin hızlı ve etkin olması durumunda adliyelerin iş yükünün hafifleyeceğini ve davaların daha hızlı bitebileceğini kaydetti.

Seminerin ardından Duman; başsavcı Özkorul ve seminer sunanlara birer plaket verdi.

Editör: HABER MERKEZİ