Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2010 yılı çalışmalarına daha fazla ağırlık verip, şehir merkezini mimari özelliklerle donatıp, estetik görünüme kavuşturacaklarını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi tarafından aylık olarak düzenlenen 'Müstakil Düşünceler' toplantısına katılan Bakırcı, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öncelikleri arasında 30 bin kişiyi ilgilendiren ve şehir merkezinin arka bahçesi olan, Orta Camii'nin arka mahalleleri olduğunu belirten Bakırcı, 'İlimizde 3- 4 büyük mahallenin yaşadığı vadide bu yıl başlatacağımız çok ciddi çalışmalarımız olacak. Çalışmalarımız bitince vadinin, çehresi değişecek, yaşanabilirliği artacak.' dedi. Şehri, Rize mimarisine ve yörenin kültürünü yansıtan mimari özelliklerle donatacaklarını ifade eden Bakırcı şöyle konuştu: 'Şehir merkezimizin görünümünün daha estetik bir yapıya kavuşturulması için belediyemiz bünyesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mimarimize uygun modeller, özellikle alışveriş mekanları için tercih edilecek.'

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, şehirde insanların rahat, huzurlu ve mutlu bir hayat devam ettirebilmesi için, yerel yönetimlerin sosyal imkanların artırılması, bunun için yerel yönetim ve STK'larla birlikte hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Editör: HABER MERKEZİ