Yarım asırdan fazla yılda 6 aya yakın kar dolayısıyla kapalı kalan Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapılması planlanan Ovit tüneli için etüt çalışmalarına başlandı.

Bölgemiz için en önemli yatırım ve acil yollardan birisi olan RİZE-ERZURUM karayolunda nihayet sondaj çalışmalarına başlandı. Yıllardır hayal olarak bakılan, olamaz denilen OVİT TÜNELİ için çok önemli gelişme olan sondaj çalışmalarının kar yağmadan, Ekim ayı sonuna kadar tamamlanacağı açıklandı.

Rize-Erzurum karayolunda 12 ay ulaşım sağlanması amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan tünel için arazi üzerinde toprak etüdü ve sondaj çalışmalarına günde 21 saat olmak üzere iki ekip tarafından vardiyalı olarak aralıksız devam ediliyor..     

2640 m.Ovit geçidinde fazla kar yağması dolayısıyla yılda 4 ile 6 ay arasında kapalı kalan Rize-Erzurum arasında ulaşımı sağlamak için yapılması planlanan Tünel için 2640 m.rakımlı Ovit zirvesinde sondaj çalışması sürdürülüyor. Bir ay önce başlayan çalışmaların 600 m. derinliğe ineceğini söyleyen firma sorumlusu İTÜ’den emekli Dr. Serdar ORAN Muhabirimiz İsmet KÖSOĞLU’na yaptığı özel açıklamada’ BU arazide günde 21 saat çalışıyoruz.2 vardiya halinde devam eden çalışmalarda 214 m.ye inmiş durumdayız. İnşallah 30 Ekimde 610 m.tabana ineceğiz. Aldığımız taş, kaya, toprak numunelerini ilgililere ulaştıracağız ve arazinin zemini sağlamlığı konusunda karar verilecek.Zemin istenilen seviyede yani kalite ve sağlamlıkta ise tünel yapılmaması için sebep yok. Kar ve soğuk bastırmadan çalışmalarımızı iki vardiya halinde aralıksız sürdürüyoruz’ dedi.

(Haber :İsmet KÖSOĞLU)

Editör: HABER MERKEZİ