Rize’de özel harekat polisleri rehine kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Nefes kesen tatbikat başarıyla sonuçlandı. 

Rize’de özel harekat polisleri rehine kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Burada konuşan Vali Kasım Esen, son günlerde terör örgütüne yönelik Irak’ın kuzeyine yapılan operasyonların Türkiye içinde başta İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde araç yakma, rehin alma gibi yansımaları olduğunu belirterek polisi zinde tutabilmek için bu tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri sözde terör örgütü mensuplarının bir otobüs içerisinde rehin alınan yolcuları kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Özel Harekat Şube müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen tatbikata Vali Kasım Esen,Garnizon komutanı Albay Erol Çelik, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile davetliler katıldı. Sözde terör örgütü mensubu kişiler rehin aldıkları bir otobüsteki yolcuları bırakma karşılığında ceza evindeki arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek gözdağı vermek amacıyla bir rehineyi öldürdü. Tatbikat gereği daha sonra otobüse operasyon düzenleyen maskeli özel harekat polisleri 6 terör örgütü mensubu kişileri yaka paça göz altına aldı. Polisin yine meslektaşları olan eylemcileri sert bir şekilde göz altına alması dikkat çekti. Operasyon daha sonra şüpheli bir çantanın bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatılmasıyla sona erdi. 

Tatbikat sonrası bir konuşma yapan Vali Kasım Esen, Rize’de son 10 yıldır terör olayı yaşanmadığını belirterek “Son günlerde terör örgütüne yönelik Irak’ın kuzeyine yapılan operasyonların Türkiye içine yansımaları olması doğal İstanbul, Ankara gibi bazı şerhlerimizde araç yanmaları oluyor. Terör olayı malumunuz şekil değiştirdi. Vekalet yoluyla savaş haline geldi. Başka ülkelerin siyasi, sosyal ve ekonomik kaynakları ve güçleri üzerine hesapları olanlar terör örgütlerini finanse etmek ve beslemek suretiyle ağacın kurdu kendinden olur misali hedef ülkelerdeki terör örgütlerini yeşerterek ve onların hayat bulması için gerekli zemin ve alt yapı şartlarını hazırlayarak bu işe gidiyorlar. Ancak bir değişiklik daha oldu. Terör örgütleri doğrudan doğruya ideolojik eğitimlerden geçmiş belli bir davaya inanmış beyni yıkanan kişiler yerine şehirlerde ipsiz,sapsız,serseri vaziyette dolaşan kişilere de küçük çaplı paralar vermek suretiyle adi suçlar işleterek, araç yakmalar, rehin alma olayları ,araçlara bomba atma olayları yaparak şehirleri yaşanmaz hale getiriyorlar. Bunlara karşı biz polisimize zinde tutmalıyız. Olay olmasa bile polisin bu operasyonları yapacak konumda olması lazım. Rize’de bizde polisimizi zinde tutabilmek için bugünkü tatbikatı yaptık.10 yıldır ilimizde bu tür olayların olmaması olmayacağı anlamına gelmez. Bizim ilimizde provokasyon ve kışkırtma eylemleri yapılabiliyor. Halk çok duyarlı olduğu için bu duyarlılıktan istifade edebilmek için psikolojik sorunları olan birkaç kişiyi ayarladıktan sonra halkı kışkırtabiliyorsunuz. O nedenle Polisimizin dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ