Dilek ASLAN

Rize Valisi Kasım Esen, savaşın diğer bir ismi terördür diyerek” Bazı devletler güç kullanarak değil. Başkalarını destekleyip kullanarak ülkeleri bölmeye çalışır. Bunun adı savaş değil soğuk savaştır” dedi.

Polis teşkilatının kuruluşunun 163 yıl dönümü nedeniyle Rize emniyet müdürlüğü ekipleri RIPORT liman alanında yaptıkları gemi kaçırma ve rehin olayında deneyimlerini yenilediler. Tatbikat bir gurup teröristin gemiyi ele geçirmesiyle emniyet müdürlüğü ekiplerinin gemi etrafında aldıkları tedbirlerden sonra teröristlerin cezaevlerinde bulunan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istemelerinden sonra teröristler ciddi olduklarını göstermek için bir rehineyi vurarak denize atması ile Deniz polisinin yaralı rehineyi kurtarmasının ardından özel harekât timleri gizlice gemiye denizden yaklaşarak gemide ki teröristleri etkisiz hale getirirdi.

Rize emniyet müdürlüğü ekipleri bir araçta bomba ihbarının alınmasından sonra bomba uzman ekiplerinin müdahalesi ile paket araç dışına çıkartılarak patlatılması ve özel harekât ekiplerinin Türk bayrağı gösterisi ile tatbikat sona erdi.

Rize valisi Kasım Esen tatbikat sonrası yaptığı açıklamada bazı devletlerin sıcak savaş yerine bazı terör oluşumları yaptıklarını söyleyerek” Devletleri bölmek parçalamak için bazı devletler destekledikleri bazı güçlerle bazı ülke içerlerine soktukları terör olayları ile o ülkeleri bölmek ve parçalamak isterler. Dost olarak bildiğiniz bu ülkeler aynı zamanda sizin en büyük düşmanınızdır. Aynı masada yemek yediğiniz en sadık dostunuz bazen sizin katılınız olabiliyor. Fettanların çoğaldığı yerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ