Dilek ASLAN

2008 yılında 40 bin ton asfalt dökmeyi hedefleyen Rize Belediyesi havaların uygun olmasını fırsat bilerek çalışmalarını hızlandırdı.

Asfaltlama ve tamir ekibi olarak iki koldan çalışmalarını sürdüren asfalt işleri program dâhilinde hizmetini sürdürüyor.

Alt yapısı tamamlanan Gülbahar Mahallesi Şehit Oktay Sokak Emek Kent Siteleri çevresinde çalışma başlatan Rize Belediyesi asfalt ekipleri bir yandan zemin düzenlemesi yaparken diğer yandan da asfaltlama işini sürdürüyor.

Yaklaşık 300 ailenin okula ve toplu taşıma araçlarına ulaşmak için kullandığı tozlu ve çamurlu yolun asfaltlama işi ekiplerin gece gündüz çalışmasıyla iki günde tamamlanacak. Yıllarca muzdarip olan mahalle sakinleri yapılan çalışmaları değerlendirerek “Başkanımız iş olsun diye hizmet üretmiyor. “Yap – boz” yapmamak için önce alt yapıyı tamamlattı, ardı sıra asfaltlamayı yaptırıyor. Mahalle sakinleri olarak başkanımızın yaptığı doğru çalışmaları takdir ediyoruz. Onun gelişiyle Rize’de fuzuli yapboz hizmetleri sona ermiştir” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bakırcı; “ Geçtiğimiz yıl program dahilinde olup hava muhalefeti yüzünden eksik kalan yerleri asfaltlıyoruz. Çalışmalarımızı alt yapı sorunun olmayan yerlerde yoğunlaştırıyoruz. Alt yapı işlemi tamamlandıktan sonra program dahilinde şehrimizde asfaltsız yol bırakmayacağız” dedi.

Rize için yapılan çalışmalarda Belediyeye yardımcı olan Gülbahar Mahallesi Muhtarı Fikri Yenigün; çalışmalarından ötürü Başkan Halil Bakırcıya teşekkür etti. Başkan Bakırcı da Belediyenin 4. hizmet yılı programında yapılan plaket töreninde ki fotoğrafı hatıra olarak muhtara hediye etti.

Editör: HABER MERKEZİ