Dilek ASLAN

Rize valisi Kasım Esen Başbakan Recep Tayip Erdoğan in Rize nin kendi ayakları üstünde durması için bazı projeler yapılması gerektiğini söyleyerek” Organize sanayi ye daha çok hız vereceğiz. Organik tarımı hızlandıracağız. Çay ürününü çeşitlendirmeliyiz” dedi.

Vali Kasım Esen Başbakan Erdoğan in Rize’ ye istihdam konusunda yapılması gerekenlerin kısa sürede yapılmasını istediğini söyledi.

Rize Valisi Kasım Esen Düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayip Erdoğan in kendisinden organize sanayi sitesinin bir an önce başlamasını istediğini söyleyerek” İstihdamın artırılmasını başbakan istedi. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Rize kalmalı. Rize’nin kendi ayakları üstünde durması, hazırladığımız Rize stratejik raporu sayın başbakana verdik. Bu rapor tartışmaya açılmalı. Organize sanayi küme haline getirilmeli hükümet çay konseyi ve iktisadı ilimler akademisinin kurulması için bakanlar kurulu kararını çıkardı.  Rize de anonim şirket kurulmalı. Halk her şeyi devletten yanı bizden bekliyor. Kendileri adım atmalı. Organik gübre üretimi için çalışmalarımız var. Bunun yanında eski çay bahçelerinin sokulup yenilenmesi projesi var. Ancak bunlar zaman alır. Rize de benim dönemimde 72 trilyon özel sektörden. 50 trilyon devletten ve 80 ilköğretim ve liseler için destek aldık. Üniversite için 80 trilyon dolayında bir destek aldık. Rize sağlık meslek yüksek okulu Rize devlet hastanesi yanında inşaatını başlatacağız. Turizmle ilgili ise alt yapı çalışmalarını başlatıyoruz” dedi.

Vali Kasım Esen yeni emniyet müdürlüğü binasının projesinin hazırlandığını söyleyerek” Eski tekel yanında bu inşaata başlanacak ancak ödenek bekliyoruz” dedi.

Ovit tüneli ile ilgili ise yorum yapmak istemeyen Rize valisi Kasım Esen “ Bu konu iş adamımız Talip Kahraman ile siyasilerimiz arasında” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ