Mustafa BAYRAK

Rize Cumhuriyet başsavcısı İsmet Özkorul Adliye yönetim destek projesi kapsamında Rize adliyesinin Türkiye de 5 adliyeden biri olduğunu söyleyerek” Basın ilişkileri konusunda neler yapabiliriz” dedi.

Cumhuriyet başsavcısı İsmet Özkorul Rize adliyesinin Türkiye de örnek 5 adliye arasında yer aldığını söyledi.
 


Rize cumhuriyet başsavcısı İsmet Özkorul basınla sohbet toplantısında Rize adliyesinin Adliye yönetimi destek projesi kapsamında Türkiye de 5 adliye arasında yer aldığını söyleyerek ”Aydın, Mardin, Konya, Manavgat ve Rize adliyesi örnek adliye seçildi. Adalet bakanlığı ve AB nin yürüttüğü proje ile adlıyemiz pilot adliye oldu. Daha hızlı adalet sistemlerinin yürümesi için neler yapabiliriz adliyemizde halkla ilişkiler danışma merkezi kurduk. Vatandaşımızın daha iyi hizmet alması ve kısa sürede işini bitirmesi için bu merkezi kurduk. Adliye ve basın ilişkilerini geliştirmek için neler yapabiliriz. Bu konuda sizlerin görüşlerine ihtiyacımız var. Basının halkı daha iyi aydınlatması konusunda neler yapılabilir. Bazı olaylar soruşturma aşamasındayken yalan ve yanlış yazılması mahkemenin seyrini değiştirdiği için bu tip olaylarda bilgi vermemiz mümkün değil. Amacımız adli olayların halkın bilgisine sunulurken doğru olarak sunulmasıdır. Adalet sisteminde bazı farklı değişiklikler olacaktır. Hâkim ve savcıların daha iyi çalışması için hâkim ve savcı yardımcılığı görevi getirilecektir. Hâkim ve savcılarımız sadece kendi işlerini yapabilmesi için bu tür bir değişiklik söz konusu olacaktır. Bu konuda Aile mahkemesi başkanı İbrahim Altınkaynak ile birlikte Ankara ya adalet bakanlığına çağrıldık. Basın ve halkla ilişkiler konusunda neler yapabiliriz bunları görüşeceğiz” dedi.
 
Rize cumhuriyet başsavcısı İsmet Özkorul 2008 yılına 5768 dosyanın işleme konduğunu bir önceki yıldan 2973 dosyanın devrettiğini bunlardan 6229 unun kararının çıktığını 2512 dosyanın ise devrettiğini söyleyerek ”2009 yılı ilk 3 ayda 1207 dosya geldi. 3719 dosya toplam olarak bulunmakta ve bunlardan 1291 i hakkında karar verildi. Şu an 2428 dosya bulunmakta” dedi.
 
Editör: HABER MERKEZİ