Tüm yönleriyle Türkiye limanlarının masaya yatırıldığı konferansta, başta liman özelleştirmesi, ekonomik krizin limanlara etkisi konteyner taşımacılığı, limanlarda devlet kamu ortaklığı, liman hizmetleri güvenliği, imtiyazlı sözleşmeler, sigortalama ve personel eğitimi olmak üzere birçok konu irdelendi.
  
Yerli ve yabancı birçok konuğun katıldığı konferansta Karadeniz bölgesini temsilen konuşan Riport Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu da bir konuşma yaptı.
Riport Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu, Riport’un Türkiye’de özelleştirilen ilk 12 tersaneden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, limanların ilk olarak 12 yıl evvel özelleştirilmeye başladığını kaydetti. İlk özelleştirmelerin fazla ilgi görmemesini “ilginç” olarak yorumlayan Çillioğlu, “Bugün Mersin ve İzmir 12 yıl evvel satılsaydı şu anki değerini yakalayamazdı” dedi. Türkiye’deki limanların değerinin bugün daha iyi anlaşıldığını kaydeden Çillioğlu, özelleştirme yöntemlerine değindi. Ovit tünelinin açılmasını gündeme taşıyan Çillioğlu, bu projenin Riport’un amaçları arasında yer aldığını ve tünelin Rize açısından büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Rize’de başta çay olmak üzere Çayeli Bakır İşletmelerinden çıkarılan bakır cevheri ve çay kamyonları için kullanılan fuel oil yakıtının Riport üzerinden ticaretinin gerçekleştiğini bildirerek, Riport’un bölgedeki önemine işaret etti. Riport’un GAP Projesi için trans Kafkasya’ya açılan kapısı olduğunu bildiren Çillioğlu, Riport’un içinde bulunduğu projeleri dinleyicilere aktardı.
Haber: Cevriye Kibar- Virahaber
Editör: HABER MERKEZİ