Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce son günlerde farklı şekillerde gündeme gelen radyasyonlu çay tartışmalarının fayda sağlamayacağını söyledi Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize'de 1986'da radyasyon şüphesiyle gömülen çaylarla ilgili olarak, uzun yıllar önce gerçekleştirilen bir konunun bugün gündeme getirilmesiyle Türk çayına zarar verilmeye çalışıldığını savundu.

Yüce, yaptığı açıklamada, Rize Serbest Bölgesi'nin bulunduğu alana radyasyon şüphesiyle yaklaşık 20 yıl önce gömülen çayların son günlerde yeniden gündeme geldiğini belirtti.

Uzun yıllar önce gerçekleştirilen bir konunun bugün gündeme getirilmesiyle Türk çayına zarar verilmeye çalışıldığını savunan Yüce, ''Bu durum Rize çayına zarar vermektedir. Radyasyon şüphesiyle gömülen ve artık toprağa karışan çaylar, o dönemde de zararlı değildi şimdi de hiçbir zararı yok. Gerekli incelemeler zaten yıllardır yapılıyor'' dedi.

Yüce, bölgede 200 binin üzerinde üreticinin çay tarımı ile ilgilendiğini, son günlerde yaşanan tartışmaların geçimini çaydan sağlayan insanları olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

gelişimtv

Editör: HABER MERKEZİ