Pazar'da, bir cami imamının dikkatini çeken, topraktanYükselen sıcak buhar ve su kaynama sesini araştırmak üzere bölgeye jeoloji mühendisleri gönderildi. 

Pazar İlçesi'nin Aşağı SoğuksuMahallesi Cami İmamı Nihat Yanık, sabah saatlerinde lojmanına yakın bir arazide topraktan buhar yükseldiğini ve su fokurdama sesi geldiğini fark etti. Bunun üzerine eşelediği toprağa bir soba borusu koyarak sıcakbuharın dışarı çıkmasını sağlayan İmam Yanık, çakmakla kontrol ettiği buharın yanıcı olmadığını gördü. Muhtarın konuyu İl Özel İdaresi'ne aktarması üzerine bölgede inceleme yapmak üzere jeoloji mühendisleri görevlendirildi. 

SICAK VE KOKULU DUMAN 

Buharı ve su kaynama sesini fark eden imam Nihat Yanık, dumanı görünce şaşırdığını belirterek, 'Dumanın sıcaklığı oldukça fazla. Bir gaz sıkışması olabileceğini düşündüm ancak çakmakla ateşledim, yanmadı. Yakında bir boru da geçmiyor. Sıcak ve kokulu duman yükseliyor. Duman ve fokurdama sesiTermal kaynak suyu olabileceğini aklımıza getirdi. Konuyu yetkililere ilettik. Ancak bir patlama ya da tehlike arz edebilecek bir duruma karşı da tedirginiz' dedi. 

İNCELEME YAPTIRIYORUZ 

Pazar İlçe Kaymakamı ve Rize İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney de, yer altından sıcakduman çıktığı yönünde bilgi aldıklarını belirterek, bölgeye jeoloji mühendislerinin yönlendirildiğini söyledi. Güney, yapılacak incelemenin ardından yer üstüne çıkan dumanın ne olduğunun belirleneceğini ifade etti. 

haberler.com

Editör: HABER MERKEZİ