Pazarspor Günbatımı Tesisleri’nde Pazar Kaymakamlığınca düzenlenen veda yemeğine Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Rize İl Müfttü Yardımcısı Yahya Çankaya, İl Müftülüğü Şube Müdürü Erol Alkan, Rize il vaizleri, ilçe müftüleri, Rize Eğitim Merkez Müdürü Mehmet Bilgin, Eski İl Müftüleri Haydar Sadıkoğlu ve Fevzi Aksoy, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile din görevlileri katıldı.

Rize Eğitim Merkezi Kıraat hocalarından Fatih Çakmaktaş, yemekten sonra Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Ardından Emekli İl müftüleri kısa bir konuşma yaptılar.

37533

İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney yaptığı konuşmada Müftü Aksoy’un yıllardır kazandığı tecrübelerle yeni görevinde daha güzel işlere imza atacağını belirterek,“Müftümüzün Pazar’dan ayrılışına üzülüyoruz. Ama müftümüzün Pazar’da gösterdiği başarısını Bayburt’ta da devam ettireceğine inanıyorum. Görev süresince halkla kaynaşmasını bilen, alçakgönüllü ve çalışkan kimliği ile herkesle diyalog içinde olan, halk tarafından da sevilip sayılan, bilgi birikimini ve tecrübesini takdir ettiğimiz müftümüze bundan sonraki çalışma hayatında başarılar dilerim.”dedi.

37532

22 yıl önce babasının ilçe müftülüğü yaptığı Pazar'da kendisinin de 8 yıl aynı görevde bulunduğunu ve ardından da Bayburt İl Müftülüğüne atandığını belirten Kemalettin Aksoy ise yaptığı konuşmada, “Pazar’da 8 yıl görevde bulundum. Bugün ise acısıyla, tatlısıyla geride kalan görev süremizin ardından veda etmenin heyecanı içerisindeyim. Burada hizmet süremi doldurdum. Takdir etmişler Bayburt İl Müftülüğü görevini tevdi etmişler. Yurdumuzun her yeri hizmet kapısıdır. Allah nasip ederse orada da hayırlı hizmetlere devam edeceğim. Hepiniz hakkınızı helal edin” diye konuştu.

37534

Yemekten sonra İlçe Kaymakamı Güney tarafından Müftü Kemalettin Aksoy’a plaket ve takdirname belgesi verildi.

37535

Ayrıca Rize İl Müftülüğü adına İl Müfttü Yardımcısı Yahya Çankaya ve Rize Diyanet-Sen Başkanı Recep Şafak da Müftü Aksoy’a birer plaket takdim ettiler.

37536

pazar53 

Editör: HABER MERKEZİ