Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Ulusal Çay Konseyi ile ilgili endişeler taşıdıklarını belirterek bu nedenle Çaykur’un aday olmaması durumunda aday olarak kazanması halinde yetkilerini Çaykur’a devredeğini açıkladı.

Paliç ayrıca aynı zamanda Çay Firması sahibi olan AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu’nun başkanlığını yaptığı Ulusal Çay Konseyi ile ilgili endişeler taşıdıklarını belirterek 24 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan kongrede Çaykur’un başkanlığa talip olmaması halinde kendisinin aday olacağını açıkladı. Paliç kazanması halinde yetkilerini Çaykur’a devredeceğini de belirtti.

Nevzat Paliç ayrıca, bu yıl yaş çayın normal zamanında ve periyodik düzeninde gelmesinin yaş çay kalitesini artıracağını söyledi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, geçtiğimiz yıl yaş çayın normal döneminden iki hafta önce ve tüm bölgelerde aynı zamanda geldiğini hatırlatarak, “Bu durum çay kalitemizi düşürdüğü gibi alımlarda sıkıntılara neden olmuştu. Bu yıl hava şartlarının mevsim normallerinde seyretmesi yaş çayın normal zamanında ve normal periyotlarda gelmesini sağlıyor. Geçtiğimiz yıl 24 Nisan tarihinde yaş çay alımlarına başlanılmıştı. Bu yıl ise 10-15  Mayıs tarihinlerinden sonra alımlara başlanılması bekleniyor. Bu yıl geçtiğimiz yılın aksine, yaş çayın tüm bölgelerde aynı zamanda değil bölgesel periyotlarda düzenli olarak gelmesi bekleniyor. Bu alımları kolaylaştıracağı gibi çay kalitemizi de arttıracaktır.” Şeklinde konuştu. 2009 yılında 4. sürgün alımı beklenmediğini belirten Paliç, “Geçtiğimiz yıl sezon erken başladığı için 4. sürgün alımları hiç olmadığı kadar yoğun geçmişti. 1 milyon 115 bin ton yaş alınmıştı. Bu yıl yoğun bir 4. sürgün alımı gerçekleşeceğini tahmin etmiyoruz. Bu yıl yaş çay alımı 1 milyon ton civarında olabilir.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ