Rize ziraat odası başkanı Nevzat Paliç üreticinin aleyhine olacak her türlü çalışmaya karşı olduklarını söyleyerek” Çay ile ilgili her olumlu karara olumlu bakarız” dedi.

6 Şubat ta yapılacak olan Ziraat odası seçimleri öncesinde 200 dolayında muhtar ile bir araya gelen Rize ziraat odası başkanı Nevzat Paliç yeniden aday olduğunu söyleyerek” Yaptığımız hizmetler ortada, üreticiden aldığımız gücü yine üreticiyle paylaşıyoruz. Çay ile ilgili olarak yapılacak her türlü olumlu adıma bir adım da biz katarız. Ancak olumsuz adımların karşısında oluruz” dedi.

İstişare toplantısının ardından Yakamoz Restoran da muhtarlara yemek veren Rize ziraat odası başkanı Nevzat Paliç burada yaptığı konuşmada “ Bir çay kanunu hazırlanıyordu. Bu kanunun içinde üreticinin aleyhine olan maddeler vardı. Bu maddelere şiddetli karşı çıktık. Türk çayına çay karıştırılması, Tapun varsa ruhsatın olacak maddesi, bu madde tamamen üreticinin aleyhinde bölgemizde 5 de bir üreticimizin tapusu hisseli. 2 özele çay verilmemesi. Oluşturulan üst kurulda 3 özel sektör temsilcisinin yanında bir ziraat odası temsilcisi olması bu olay tamamen özel sektörün güçlülüğünü gösterecek biz bu maddelere karşı çıktık” dedi.

Çay ile ilgili yapılacak her türlü olumlu çalışmaya destek vereceklerini söyleyen Paliç “ Kimse bizden üreticinin aleyhine olmamızı isteyemez. Bu güne kadar böyle oldu bundan sonra da öyle olacak” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ