Vali Kemal Çeber Başkanlığında, Rize’deki kurumlar arasında iletişim ve koordinasyonu daha da geliştirmek amacıyla düzenlenen “Haftaya Başlangıç Toplantılarına” devam ediliyor. Düzenlenen toplantıda Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk yürütülen ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Rize’de ki kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve etkili iletişimin sağlanması amacıyla Vali Çeber Başkanlığında gerçekleştirilen “Haftaya Başlangıç Toplantılarının” bu haftaki bölümünde Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk ve MÜSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taylan tarafından birer sunum yapıldı.

Toplantının ilk bölümünde Çayeli Kaymakamı Öztürk, yaptığı sunumda ilçe hakkında kısa bir bilgilendirmenin ardından gerek Kaymakamlık gerekse sivil toplum kuruluşları ortaklığında yürütülen ve planlanan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kaymakam Öztürk’ün ardından Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taylan’da MÜSİAD’ın teşkilat yapısı ve icra ettikleri faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Yapılan sunumların ardından Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı değerlendirmede kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen projelere sivil toplum kuruluşlarının iştirakini çok önemsediğini belirterek; “Çayeli özelinde birçok projede buna şahit oluyoruz. Kaymakamlık proje ofisince hazırlanan projeler gerek STK’larca gerekse hayırsever Çayeliler tarafından desteklenmekte. Hal böyle olunca da birçok başarılı proje hayata geçmekte” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi’nin Rize’nin sosyal ve ekonomik yapısının gelişmesi için birçok başarılı projeyi hayata geçirdiğini ifade ederek, bu özverili çalışmalardan dolayı MÜSİAD Şube Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taylan nezdinden bütün üyelere teşekkür ederek, MÜSİAD tarafından yürütülecek projeleri imkanlar ölçüsünde destekleyeceklerini belirtti.

Vali Çeber, değerlendirmelerinin son bölümünde; “Dün Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü hep birlikte kutladık. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizin yanı sıra 27 Şubat’ta İdlib’de kaybettiğimiz 34 aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Rizede ki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının idarecilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Haftaya Başlangıç Toplantısının son bölümünde; Rize Müftü Vekili Naci Çakmakçı tarafından İstiklal Savaşında, Çanakkale’de, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede, 15 Temmuz’da ve son olarak 27 Şubat’ta İdlib’de kaybettiğimiz aziz şehitlerimizi için Kur’an-ı Kerim okundu. Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır tarafından da dualar edildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ