İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, İl Özel İdaresi olarak 2010 yılında merkez ve ilçelerde 28 bin ton asfalt dökmek üzere program yapıldığını belirtti.

     Havaların güzel gitmesiyle beraber asfaltlama çalışmalarına hız veren İl Özel İdaresi ekiplerinin merkez ilçeye bağlı Güzelköy, Dörtyol ve Ambarlık köylerinde yaptığı asfaltlama çalışmalarını İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin beraberinde Merkez İl Genel Meclis Üyesi Aydın Bilsel ve Merkez ilçe şantiye şefi Bayram Çapoğlu ile birlikte yerinde inceledi. Kendi köyü olması sebebiyle Güzelköy’deki çalışmaları incelemek üzere Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da heyete katıldı.

       Yoğun bir şekilde devam eden asfaltlama çalışmaları hakkında değerlendirme yapan İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, İl Özel İdaresi olarak bu yıl Rize’nin bütün ilçelerinde yaklaşık 28 bin ton asfalt dökmek üzere bir program hazırlandığını belirterek “bu program neticesinde Kara Yollarıyla anlaşma yapılarak, Kara yollarına malzeme temini yapan İl Özel İdaresi, bu asfaltları bütün ilçelerimizde olduğu gibi bugünde merkez ilçemize bağlı Güzelköy, Ambarlık ve Dörtyol köylerinde asfalt çalışmasını görmekteyiz. Köy Hizmetleri, İl Özel İdaresine bağlandıktan sonra son 15 yıldaki asfalt miktarı bu kadar değildir. Bütün il genelinde 28 bin ton asfalt dökmek ciddi bir rakam. Bir yandan betonlamalar olurken bir yandan da asfalt kaplamalarımız devam ediyor. Bu şekilde beton yollarımızın ömrü 20 – 30 yıl daha uzatılmış oluyor. Vatandaşlarımız ve muhtarlarımız bu hizmetlerden oldukça memnun olduklarını bizlere belirtiyorlar. Havalarında iyi olmasıyla birçok ilçemizde hem beton dökülüyor hem de asfaltlama çalışmaları yapılıyor” dedi.

Köydes projesi kapsamında bu yatırımların Rize’ye kazandırıldığını belirten Metin, “Bu anlam da başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. 28 bin ton asfalt demek yaklaşık 35 kilometre beton yolun asfalt kaplanması anlamına geliyor. Yine takriben 250 kilometre de betonlama var olduğunu düşündüğümüz zaman ciddi anlamda bir yatırım yapıldığını görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da hem betonların üzerinin asfalt kaplanması hem de stabilize yolların betonlanması bu şekilde devam edecek. Bu konuyla ilgili çalışmalarından dolayı da Valimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu’na, İl Genel Meclis Üyemiz Aydın Bilsel’e ve Merkez ilçe şantiye şefimiz Bayram Çapoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ