Dilek ASLAN

Tek Gıda İş Sendikası Genel Merkez Teşkilatlandırma sekreteri Recep Ali Çelik, “ Öz Gıda İşten istifa eden işçiler Tek Gıda İş sendikasına geri dönmeye devam ediyor” dedi.

Recep Ali. Çelik, iki ay önce Rize’ye gelen Öz Gıda İş sendikasının Çaykur’ da 55 yıldan beri örgütlü bulunan Tek Gıda İş Sendikasına ve üyelerine yönelik asılsız iddialara sendikam üyelerinin itibar etmediğini belirterek, “ Her gün yeni bir yalanla sendikamız üyesi işçilerin kafasını karıştıran bu yalancı taşeronlar yakın bir zaman içerisinde geçmişte olduğu gibi şimdi de bölgemizden kaçıp gidecekler. Bu taşeronlar her gün bir yalanla işçilerimizin örgütlü oldukları alanlara ve fabrikaların önüne giderek sendikamız üyelerine istifa çağırarak tahrik gösterilerinde bulunuyorlar. Ancak işçiler, imiz ve bölge halkımız bu yalancılara itibar etmediğini her geçen gün açıkça ortaya koyuyor. İstifa eden işçi kardeşlerimiz bir bir geri geliyor” dedi.

Çelik, “Her türlü ahlak dışı saldırıyı meşru gören bu taşeronlar ve onların iş birlikçileri bütün bunlar yetmezmiş gibi bu kez bazı kurum amirlerinin arkasına sığınarak sendikamız üyesi işçi kardeşlerimizi baskı ve tehditlerle sindirmeye çalışıyorlar. Ama nafile tek gıda iş sendikasının onurlu üyeleri bu baskı ve tehditlere karşı sendikasına sahip çıkmaya öz gıda cı taşeronlara gereken dersi vermeye devam ediyorlar. İstifa eden işçi kardeşlerimiz yaptıkları hatanın kişisel kırgınlıkların bir yarar sağlamayacağını anlayarak yeniden yuvasına dönüyor.

Veli köy çay fabrikasında çalışan 15 gün önce sendikası tek gıda iş den istifa eden Resul Agun, Zeynur Agun öz gıda gerçeğini bu süre içerisinde görerek tekrar tek gıda iş sendikalarına üye olmuşlardır. Bugüne kadar istifa eden iki bin işçi kardeşimizden 800 işçi kardeşimiz geri gelmiştir. Geri dönüşler önümüzde ki günlerde artarak devam edecektir.

Bizim gerçek dışı rakamlar açıklayarak halkımızı kandırmaya hiç niyetimiz yok. Bu tetikçi taşeronlar ne yaparsa yapsın işçilerimize ve bölge halkımızla 55 yıldır hizmet sunan ve dayanışma içerisinde olan tek gıda iş sendikasının örgütlülüğünü bozmaya hiç kimsenin hele hele taşeronların gücü hiç yetmez. Bunların söyleyecek yalanları kalmamıştır. Yapacakları tek iş kaldı oda bir an evvel bölge insanının huzurunu kaçırmadan def olup gitmek” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ