ÇAYKURDA ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEKTİR...

Serdar’ın açıklaması şöyle:

“Sevgili Çaykur işçisi arkadaşlarım herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bilindiği üzere Çaykur’da sendikamıza çıkan toplu iş sözleşmesi yetki tespitine Tek Gıda İş tarafından Ankara iş mahkemelerine yasaya aykırı bir şekilde yapılan itiraz Yargıtay kararı ile bozulmuştur.

 Yargıtay aynı kararında davaya bakmakla yetkili mahkemelerin Rize mahkemeleri olduğuna hükmetmiştir.

 Bu hüküm üzerine Rize 1.Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmekte olan davanın ikinci duruşması 19.07.2010 tarihinde görüldü.

Bu duruşmada yerel mahkeme Çaykur’da Toplu iş sözleşme yapma yetkisinin davalı sendikaya ait olduğunu yani Tek Gıda İş sendikasına ait olduğuna karar verdi.

 

Değerli işçi arkadaşlarım

Bu kararla adalet yerini bulmuş olmadı..Bu karar ile Çaykurda yetki almak mümkün olamaz. Bu kararın adil olmadığını söylüyoruz ve Çaykur’da adaleti gerçekleştirme mücadelemiz asıl şimdi başlıyor diyoruz.

 Öz Gıda İş Sendikası neden bu karar ile adaletin yerine gelmediğini iddia ediyor.

Çünkü sendikamız Tek Gıda İş tarafından Çaykur da yapılan sahte üye kayıtları için Rize Cumhuriyet Savcılığına yapmış olduğu şikayetin sonucu alınmadan yerel mahkemenin  vermiş olduğu bu kararı hukuken eksik bir karar olarak görüyoruz.

Çünkü bu karara etkileyecek olan sendikaların gerçek üyelik durumları ortaya çıkmadan verilecek her kararın hukuken adil bir karar olmayacağını başından beri söylüyor ve iddia ediyoruz.

Bu yönde itirazlarımızı Çaykur da adalet sağlanana kadar devam ettireceğiz.

Değerli işçi arkadaşlarım.

Çaykur da yetki davalarının sizleri mağdur ettirecek şekilde sürdürülmesinin tek sorumlusu Tek Gıda iştir.

Nasıl mı…

İşte size bir ibret alınacak örnek sunuyoruz.

 

Bakın Tek Gıda İş önce itirazı yanlış mahkemeye yanlış iddialarla yaparak süreci sabote ediyor.Sonrada Rize de görülen davada ise aynı sendikanın başka bir vekili pardon yanlış yaptık bi önceki dava dilekçemizde yetkili sendika olduğumuz tespitine dair talep kısmından vaz geçiyoruz diyor yani vekil ne diyor.Tek Gıda İş Çaykur da yetkili sendika değildir diyor.Aynı Tek Gıda İş in yetkilileri ise yetkili sendika biziz diye sağda solda yalan nutuklar atarak önce kendilerinin üyesi olduğunu iddia ettikleri kişileri şimdilerde nedense yeniden sendikalarına üye yapmaya çalışıyorlar.

Şimdi sizlere soruyoruz böyle ciddiyetten uzak böyle seviyesiz bir sendikacılığın Çaykur çalışanlarına bir hayrı olurmu.

 

Değerli işçi arkadaşlarım.

Bunların amacı sizlere hizmet etmek değil bunların yegane amacı burada yıllardır kurdukları saltanatı sizlerden aldıkları aidatlarla sürdürmektir.

Baksanıza binlerce Çaykur çalışanını haklarını mahkemelerde  acemi vekiller eliyle sürdüren bir sendikadan sizlere ne hayır gelir varın anlayın.

 

Öz Gıda İş sorumlu sendikacılık anlayışı gereği mahkemeler karşısında kendisinin siz Çaykur çalışanlarının haklarını sonuna kadar savunacak ve meydanı bu emek bezirganlarına bırakmayacaktır.

İnanıyoruz gün gelecek devran dönecek Çaykur da adalet yerine gelecek.

 

Değerli işçi arkadaşlarım..

Birlik ve dayanışmamızla bu günleride aşacağız.

Hakkımızı helaliyle alacağımız günlere kavuşacağız.

 

Bu vesile ile tüm işçi arkadaşlarıma tekrar sevgi ve saygıyla sunarım.

Yaklaşan Ramazan ayının da tüm bölge halkına ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim.”
Editör: HABER MERKEZİ