Dilek ASLAN

Rakıcı, Çiftçi, Aksoy “Et ve Balık kurumu işçilerinin, Özgıda-İş’in sınıfsal çıkarlarla taban tabana zıt uygulama ve ilkesizliklerinden yaka silkerek, yıllar sonra gerçek sendikaları olan Tek Gıda İş sendikasına geri döndüklerini ifade ederek, “.bu durum sonrası Özgıda-İş’in hukuki gerçeklerle bağdaşmayan, yalan beyanlarla Et ve Balık Kurumu çalışanlarını etkilemeye çalışmaktadır. Beyhude bir gayretle, din ve siyaset istismarıyla, ÇAYKUR işçilerini bünyesine katmaya çalışan Özgıda-İş, çıkarları söz konusu olduğunda her türlü yalan ve gayrı ahlaki yönteme başvurmaktan çekinmeyeceğini bir kez daha ortaya koymuştur” dediler.

Rakıcı, Çiftçi, Aksoy, “İki ay önce geldiklerinde yalanlarla başladıkları çalışmalara ilk 15 gün içerisinde iki bin işçiyi üye ettik dediler. Aradan bir ay geçti 4.500 kişiyi üye ettik dediler. Yalan parayla değil ağızları döndükçe yalan söylemeye devam ediyorlar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar derler ancak bunların yalanları yatsıyı da bulmadı.

Bu yalancılar Şimdi gazetelere boy boy beyanatlar vererek üye sayılarının 3.500 olduğunu açıklıyorlar. On beş gün önce dediklerini bir ay sonra inkâr ediyorlar. Artık bir yalana karar kılın” şeklinde konuştular.

İsmail Rakıcı, Hüseyin Çiftçi, Ziya Aksoy “Tek gıda iş sendikasının işçileri 55 yıldır olduğu gibi bugünde sendikasına sahip çıkmaktadır. Giden arkadaşlarımızın hangi zaaflarından yaralandıklarının bilincindeyiz. Hiç bir arkadaşımıza asla kırgın değiliz. Bu arkadaşlarımız zaten geri dönmeye başladı. Öz gıdacı yalancılar kamuoyunu ve işçilerimizi etkilemek için gerçek dişi abartılı rakamlar açıklıyorlar. Bugüne kadar yaklaşık 2000 işçi arkadaşımız sendikamızdan istifa etti. İstifa eden arkadaşlarımızın tam 870 tanesini istifasını geri aldı. Bu arkadaşlarımız yalancıların gerçek yüzünü iki ayda görmüştür. Diğer istifa eden arkadaşlarımız grupların halinde geri dönmeye devam ediyorlar. Önümüzde ki günlerde yapacağımız törenlerle diğer arkadaşlarımız da eski yuvalarına döneceklerdir”

İsmail Rakıcı,Hüseyin Çiftçi,Ziya Aksoy Bunların yalanları bitti., güneş balçıkla sıvanmaz yalanlar da önünde sonunda kendi ayaklarına dolanmaya başladı. Sendikamızın açıklamalarını saptırarak web sitelerine haberler koyan Özgıda-İş, Et ve Balık Kurumu işçilerini TEK GIDA- İŞ’ e üye oldukları için toplu iş sözleşmesi haklarından yararlanamayacakları iddialarıyla etkilemeye çalışıyorlar; aynı Özgıda-İş, dün ÇAYKUR işçilerine yaptıkları ve web sitelerinde de yer alan açıklamalarıyla kendini yalanlamaktadır. Çaykur işçisine sendikamıza üye olanlar'ın hak kaybı olmayacak’ diyen öz gıda yalancıları, şimdi tek gıda iş sendikasına geçen et balık kumru işçilerini tehdit ederek gitmeyin hak kaybınız olacak diye yaygara yapıyorlar. Bu durumda adama sorarlar; hangisinde doğruyu söylüyorsun Et ve Balık Kurumu işçilerine söylediklerin doğruysa, ÇAYKUR işçilerine yalan söylüyorsun, yok tam tersi geçerli ise o zaman Et ve Balık Kurumu işçilerine yalan söylüyorsun. Bu yalancı tetikçiler artık kaçmak için yol arıyorlar. Yalancılar Çıkarları uğruna, emeğinin hakkını almaktan başka gayeleri olmayan işçileri ve iyi niyetlerini istismar etmektedir. Özgıda-İş’in sendikal ve işçi sınıfı ahlakından tamamen uzak bu ilkesizliği sonucu çaresizliğinin batağına her gün batmaktadır. Bunların söyleyecek yalanları kalmadı artık her gün ayni şeyleri söyleyip duruyorlar. Dün olduğu gibi bugünde Rize ve bölgemizden kaçmak için hazırlıklara başladılar. İşçi kardeşlerimiz bunların yalanlarına itibar etmeyerek gerekli dersi vermiştir.”diye açıklamalarda bulundular.

Editör: HABER MERKEZİ