Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası'nda 12 Ağustos Pazar günü yapılacak 'Küresel Isınmaya Tepki' hareketiyle ilgili yabancı basın mensupları Rize'ye gelmeye başladı.

İngiliz gazeteci Jody Sabral özel bir ekiple geldiği İkizdere'de Ovit etkinlikleri öncesi bölgede çalışmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde İkizdere'deki otelinden yaylaya giden Sabral, burada hazırlıkları yakından takip eden Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ile özel bir görüşme yaptı. Sabral'ın Türkiye'ye gelmesinden son derece memnun kaldığını söyleyen Vakıf Başkanı Ekşi, “Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Eğer ulusal medyamız gibi dünya medyası da bu harekete ilgi göstermişse o halde biz bu işi yarı yarıya kotardık demektir” diye konuştu.

Küresel ısınmayla baş gösteren sıkıntıların önlem alınmaması halinde insanoğluna büyük zararlar vereceğini ifade eden Ekşi “Bir de bu yetmiyormuş gibi Karadeniz'in en önemli vadilerinden olan İkizdere ve Fırtına Vadilerinde doğanın dengesini şaşırtacak çok önemli bir ayıba imza atılmak isteniyor. Bu ayıbın adı hidroelektrik santralidir. Kaldı ki bu projede aklın almayacağı çok önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor. Projeye baktığımızda yapılması düşülen santralin ancak 1 fabrikaya enerji sağlayacak kapasitede olduğunu görüyoruz. Buda akıllarda birden fazla soru işaretinin doğmasına neden oluyor” diye konuştu.

haberler

Editör: HABER MERKEZİ