Dilek ASLAN

Rize valisi Kasım Esen İyidere-İkizdere yolunda yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek” 7 –17 kilometreler arası yol çalışmaları sürüyor. Önümüzde ki yıl inşallah Ovit tüneli yapılacağı yere kadar ulaşırız” dedi.


Yıllardır gündemde olan ancak bir türlü başlatılmayan ovit tüneli çalışması öncesi İyidere-ikizdere yol genişletme çalışmalarının başlaması ile birlikte 2009 yılında ovit tüneli çalışmalarının başlaya bileceği bildirildi.

Yıllardır gündem de olan ancak bir türlü çalışmaları başlatılamayan İyidere Köprü – İkizdere 0–7 km. arası, Makro İnşaat tarafından 8 trilyon 600 milyar lira ihale bedeli ile alınmıştı. Bu yoldaki Menfezlerin yapımını ise daha önceki ihaleyle Bilgin İnşaat Firması almıştı.

Kalkandere-İkizdere yol ayrımından İkizdere’ye doğru Çayırlı İlköğretim Okulu Önüne Kadar olan Kısmı (7–17 km arasını ) İrfan İnşaat 15 Trilyon 400 Milyar lira ihale bedeli ile almıştı. Yapılan İhalelerde 300 gün içinde iş bitirme şartı konulmuş.

Yollardaki dere tahkimatları, menfez yapımları, sanat yapıları ve duble yol asfaltlama çalışmalarının tamamı firmalar tarafından yapılmaktadır.

Vali Kasım Esen “ Daha önce Kalkandere’de Kaymakam vekilliği yaptım. Rahmetli Ekrem Orhon’dan beri Rize –İkizdere- İspir ovit tüneli yol meselesi konuşulurdu. Yıllar sonra geldiğimde yine konuşuluyor. Arşivleri karıştırdık baktık proje yok, etüd yok. İlk önce Yolun 17 km’lik kısmının projesini yaptırdık şuan yol yapım çalışmalarını görüyorsunuz İkizdere’ye kadar olan 13 km’lik kısmının projesini yaptırıyoruz. Daha sonra Ovit’e kadar olan kısmında projeleri çiziliyor. Gördüğünüz gibi iş makineleri çalışıyor. Gelecek sene bu 17 km’lik kısmı bitireceğimizi umut ediyorum. Rizelilerin hayalinde olan İspir’e ulaşımın en azından burada temelini atmış olduk. Öncelikli olarak Karayolları Genel Müdürlüğüne, Devlet Su İşleri genel Müdürlüğüne, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, İyidere ve Kalkandere Kaymakamlarımıza ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerimize, Bu Mütahit firma yetkili ve işçilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.



Editör: HABER MERKEZİ