Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Zigana Dağı'na yapılacak ikinci tünel açıklamasına karşılık bu projeden Ovit tüneli projesinin etkilenmemesi gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Külünkoğlu, Ovit tünelinin projelendirilmeye başlanacağını düşündükleri bir zamanda Zigana'ya ikinci tünel açıklamasının yapılmasının Rizeliler olarak kendilerini tedirgin ettiğini belirtti. Ovit projesinin yöre için hayati önem taşıdığını söyleyen Külünkoğlu, 'Ovit tüneli ile ilgili beklentilerimiz çok büyük. Zigana tüneline ikiz kardeş açıklaması Ovit projesini hiçbir şekilde etkilememeli. Biraz kaba bir tabirle Ovit tünel projesini baltalamamalı. Projeyi tehir ettirmemeli. 30 yıldır konuşulan Ovit konusu yine sadece konuşmalarda kalmamalı.'' diye konuştu.

Zigana Dağı'nda yapılması öngörülen ikinci tünel projesinden yana olduklarını da ifade eden Külünkoğlu, şöyle konuştu: ''Bizler Zigana'da var olan bir tünel varken diğer tarafta yani Ovit'te yılın altı ayı kapalı olan bir yol olduğuna dikkatleri çekmek istiyoruz. Sonbahar ve ilkbahar aylarında çığ tehlikesine rağmen vatandaş yolun daha kısa olmasından dolayı, bu yoldan vazgeçmeyerek kullanmaya devam etmektedir. Vatandaşın bu riski göze alarak bu yolu kullanması bile aslında Ovit'in önemini anlatmaya yetiyor. Yapılacak bir tünelle bu yol yıl boyunca hizmete açık tutulacak. Erzurum-Rize arası yani Doğu ile Karadeniz arasındaki en kestirme yol olacaktır.'

Yapılan açıklamaların ardında durulması gerektiğini vurgulayan Külünkoğlu, Bakan Binali Yıldırım'ın 2009 Kasım ayında 18 kişinin mahsur kaldığı çığ düşmesi olayından sonra Ovit zirvesinin daha düşük bir rakımda geçilmesine yönelik tünel çalışmaları başlattıkları yönündeki sözlerini de hatırlattı.

Editör: HABER MERKEZİ