Uzun süredir her 2 ilin de gündeminde bulunan Erzurum-Rize Karayolu'nda mesafeyi düşürecek yol projesiyle ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Sorunun çözülmesi amacıyla Erzurum İl Genel Meclisi'nin AK Partili üyesi 4 yıldır Başbakan ile irtibata geçmeye çalışıyor.

İlk mektubu 2004'te, ikincisini 2007'de ve üçüncüsünü ise geçtiğimiz gün yazarak Başbakan Erdoğan'a gönderen meclis üyesi Tahsin Bayramoğlu, mektupların hepsine cevap aldı.

Projenin büyük maliyet teşkil ettiği için Başbakan'a mektup yazdığını belirten Bayramoğlu, Başbakan'ın 4 yıl önce Karadeniz Sahil Yolu'nun ardından Erzurum-Rize Karayolu'nu halledeceklerine yönünde kendisine cevap yazdığını söyledi.

Erzurum-Rize Karayolu'nun gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültüler hareketliliğin yoğun olduğu karayolu olduğunu ifade eden Bayramoğlu, gezgin arıcılık yapmak suretiyle her yıl 5 bine yakın ailenin Rize'ye ve Erzurum'a gelip gittiğini vurguladı.

Özellikle Rize-Erzurum yolunun önemli noktası olan Ovit Geçidi'nin çözüme kavuşturulması ve İspir-Erzurum arasında bulunan alternatif güzergahın ulaşıma açılmasıyla karayolunun 70 kilometre kısalacağını kaydeden Tahsin Bayramoğlu, 'Erzurum-Bingöl Karayolu'nun yapılacak çalışma 2,5 saate düşebilir. Urfa, Gaziantep, Adıyaman ve Diyabakır gibi GAP bölgesinde bulunan illerde üretilen tarımsal ürünlerin 2,5 saate Erzurum'a gelecek. Rize-Erzurum karayolundaki 2.5 saate düştüğünde GAP bölgesindeki ürünler Doğu ve Karadeniz illerinde pazarlanması daha kolay ve düşük maliyetle olacaktır. Hem nakliyeciler hem üretici firmalar kazanacaktır. Diyarbakır'dan kalkan bir kamyon 5 saat sonra Karadeniz'e ulaşabilecek. Bu yolun yapılması ile Doğu'dan Batı'ya olan ticaret ve ulaşım güzergahları Kuzey ve Güney yönünde gelişme gösterecektir.' dedi.

Hükümetin Ovit Tüneli'nin yapılmasını hızlandırması durumunda işadamlarının masrafların yüzde 51'ini karşılayacağı yönünde taahhüt verdiklerini açıklayan Bayramoğlu, Erzurum-Bingöl ve Erzurum-Rize karayollarının yılın her ayında ulaşıma kavuşturulacak olmasının bölge halkının önemli beklentisi olduğunu dile getirdi.

Editör: HABER MERKEZİ