Şemsettin SARI

Rize'nin Çayeli ilçesinde 'Organik' Arıcılığın başlatılması amacıyla Rize il Özel İdaresi tarafından 40 bin YTL ödenek ayrıldığı açıklandı.

Son yıllarda Rize ve Rize'ye bağlı ilçelerde 'teşvik' projeleriyle desteklenen 'Arıcılık' sektörü bu kez; organik arıcılığın yaygınlaştırılması amacıyla, desteklenecek ürünler kapsamına alındı. Bu amaçla 2008 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan faaliyetler kapsamında 'Organik' arıcılık için Ardeşen ve Çayeli ilçelerinde arıcılık ile uğraşanlar arasından, talepte bulunanlara 'Organik' arıcılığı teşvik amacıyla 40'ar bin YTL paylaştırılarak dağıtılacak.
 


Edinilen bilgiye göre; bir proje kapsamında yaygınlaştırılması amaçlanan 'Organik' arıcılıktan elde edilecek ürünler, tek elden değerlendirilerek pazara sürülecek… İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre 2008 yılı Özel İdare bütçesinden Sivil Savunma, Emniyet, Tarım, Spor, Kültür, Eğitim, Sosyal Güvenlik ve Genel Yönetim hizmetlerinde kullanılmak için 12 milyon YTL ödenek ayrıldı. Bu ödeneğin Özel İdare tarafından mahalli müşterek nitelikte olmak şartıyla; sağlık, tarım, sanayi, bayındırlık ve iskân, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi, sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara makro kredi velimesi, ilk ve orta öğrenim kurumlarına arsa temini, binaların bakım-onarım ve diğer giderlerinin karşılanmasına ilişkin hizmetlerin il sınırları içerisinde, imar, yol, su, kanalizasyon, katı atık, çevre, kültür ve turizm, gençlik ve spor, orman köylerinin denetimleri şeklinde oluşan iş kollarına harcanacağı öğrenildi.



Editör: HABER MERKEZİ