Turizm il müdürü İsmail Hocaoğlu Trabzon da yapılacak olan ve 49 ülkenin katılacağı olimpiyatlardan Rize’nin de turizm açısından yararlanacağını söyledi.

          

   Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, olimpiyatlarda 49 Avrupa ülkesinden 14–17 yaş arası 4 bin sporcunun Trabzon’a geleceğini anımsatarak, “Olimpiyatlar, sporun yanında Doğu Karadeniz’in ziyaretçilere tanıtılması adına büyük rol oynayacak. Trabzon turizm adına önemli bir merkez. Bu olimpiyatlarda Türkiye’yi ve bölgeyi en güzel şekilde temsil edeceklerinden şüphe yok” dedi.

      

       Olimpiyatların Rize turizmine de katkı yapacağına dikkat çeken Hocaoğlu, “Olimpiyatlarda yer alacak olan sporcular ve ziyaretçilerin Rize’deki turistik mekânları gezmesini bekliyoruz. Ziyaretçilerin Doğu Karadeniz’e kadar gelip de ünü dünyanın her tarafına yayılan meşhur Ayder yaylası ve yüzlerce turistik mekânı gezip görmeden ülkelerine döneceklerini zannetmiyorum. Olimpiyatlara ziyaretçileri ağırlama konusunda biz de hazırız.” diye konuştu.

       

    Hocaoğlu, yaz aylarında Rize’nin turizm açısından en yoğun dönemini yaşadığını dile getirerek, şöyle dedi: “Turist’e hizmet noktasında en iyi hizmeti verebilmeliyiz. Yaz döneminde konaklama merkezlerimiz tam dolu olarak hizmet veriyor. Konaklama kapasitemiz yetersiz kalıyor. ‘Hampton By Hilton Rize’ adı altında ilimizde yakın bir zamanda 90 odalı bir otel yapılacak. Bunun gibi ilerleyen yıllarda, her geçen yıl turist sayısını arttıran ilimizde konaklama konusunda yatırımların yapılmasını bekliyoruz. Son yıllarda turistlerin deniz, kum ve güneş üçlüsü dediğimiz standart turizm şeklinden sıkılarak alternatif turizm yani doğal turizm’e yöneldiğini biliyoruz. İlimiz ve Doğu Karadeniz Bölgesi, alternatif turizmde son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdi. Bölgeyi ziyaret eden turist sayısında her yıl artış olabileceğini varsayarsak az önce’de saydığımız gibi gelen ziyaretçiye ağırlama, konaklama ve hizmet konusunda en iyiyi sunabilme gayreti içerisinde olmalıyız.” Dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ