Şemsettin SARI

Rize'nin Çayeli ilçesinde 3 yıl 7 ay hizmet yapan ilçe Nüfus Müdürü Enis Tüfekçi Kars iline atandı.

İlçe Nüfus Müdürü Tüfekçi'nin ilçeden ayrılacak olması münasebetiyle arkadaşları tarafından onuruna verilen yemeğe ilçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, Rize Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi Sekreteri Salim Kutlu, Pazar ilçe Nüfus Müdürü Hasan İstif, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Rize Merkez ilçe Nüfus Müdürü, diğer daire amirleri ve sevenleri katıldı.

İlçe Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü (ASO) tesislerinde verilen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı. Nüfus Müdürü Enis Tüfekçi veda yemeğinde yaptığı konuşmada 'İnsan hayatında 3 yıl 7 ay kısa bir sure değil. Acizane olarak Çayeli'nde eski kaymakamımız Erol Ayyıldız beyefendi ve şimdiki kaymakamımız Mahmat Aktaş beyle çalışma fırsatı buldum. Daire amiri arkadaşlarım ve mesai arkadaşlarım ile çok verimli bir çalışma dönemi geçirdik. Çayeli’nin kalbimde her zaman ayrı bir yeri olacaktır. Mutlu bir şekilde ayrılıyorum.' dedi. Yemeğe katılanlardan helallik isteyen Tüfekçi'Kars ilinde sizlerin de bir kardeşiniz ve ikinci bir adresiniz olduğunu unutmamanızı rica ederim' diyerek, kendisine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş'da yaptığı uğurlama konuşmasında 'Enis Tüfekçi mesaisine sadık,işini büyük bir özveri ve titizlikle yapan bir arkadaşımız.Çayeli'nde kaldığı sure zarfında güzel dostluklar edinmiş,arkasında iyi intibalar bırakmış bir daire amiridir.Kendisi bu başarılı çalışmalarından dolayı ve girdiği sınavı kazanmış olmasından ötürü derece alarak Kars vilayetine atanmıştır.Bundan sonraki memuriyet hayatında kendisine başarılar dileriz' şeklinde konuştu.Daha sonra üstün hizmetlerinden dolayı Enis Tüfekçi'ye Kaymakam Mehmet Aktaş tarafından başarı plaketi ve hediyeler verildi...Veda yemeğinin ardından mesai arkadaşı tarafında okunan 'Erzurumlu da bir memurun günlük hayat hikayesi' şiirinin ise Erzurum yöresi ağzıyla okunmasından dolayı çok beğeni kazanarak alkış aldı.

Yemeğe katılanlara teşekkür eden Enes Tüfekçi katılımcıları tek tek uğurlayarak 'Allaha ısmarladık' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ