Ardeşen de AK parti ilçe başkanlığını yürütürken MHP ilçe başkanı tarafından 3 kez ihalesini iptal ettiği gerekçesi ile ayağından vurulan Hakan Gültekin Rize il genel meclis Başkanlığına seçilmesi ile il genel meclis üyeliğinden Aydın Bilsel istifa etti. 4 üyenin daha istifa edeceği duyumları alınıyor.

Rize muhtarlar derneğinde toplanan merkez ilçe ye bağlı 59 muhtar Rahmi Metin in 7 yıldır il genel meclis başkanlığı yaptığını ve her kese eşit davrandığını söylediler. Muhtarlar derneği başkanı Mustafa Erbaş muhtarlar adına yaptığı açıklamada “Biz muhtarlar derneği olarak hiçbir partinin iç işlerine karışmayız. Rahmi Metin ile muhtarlar olarak 7 yıldır görev yaptığımız süre içerisinde adıl çalışma ve diyalog açısından kendisi ile hiçbir sorunumuz olmadı. Bütün muhtarlara eşit mesafede davranmış olup, adil hizmet anlayışı içerisinde bütün muhtarlarımızın takdirini kazanmıştır” dedi.

Erbaş “Rahmi Metin in yakın çalışma arkadaşları olarak aynı göreve kalması ve ileriki tarihlerde daha yüksek mevkilerde kendisini görmekten mutluluk duyarız, Rahmi Metin in yeniden aynı göreve dönmesini bekliyoruz” dedi.

Muhtarlar ise il genel meclisinde siyaset oyunu oynandığını Rahmi Metin in adıl ve eşit davranmalarından birilerinin rahatsız olduğunu söylediler.

SEÇİM ÖNCESİ MUHTARLAR KÜSTÜRÜLDÜ

12 Haziran da yapılacak olan genel seçimler öncesinde muhtarlar derneğinde toplanan 59 muhtar Hakan Gültekin in meclis başkanlığına götürülmesine tepki gösterirken AK parti de ise seçim öncesi muhtarların tepkisi tartışılmaya başlandı.

62 köyü bulunan merkez ilçede 59 köy muhtarı tepkisini koyarken  il genel meclis üyeliğinden yakın bir tarihte istifaların olabileceği belirtiliyor.

taraf53 

Editör: HABER MERKEZİ