İlyas GÜR

Tarım il müdürü Adem Çekiç 3 ay önce Rize ye atandığını söyleyerek tarım da Rize’nin tüm sorunları ile ilgilendiğini kaydetti.

 
Hakkında yer alan il müdürlüğüne 26 kılıma taktırma haberinin ardından Rize valiliğince hakkında inceleme başlatılan Tarım il müdürü Adem Çekiç Rize de görev yapan gazetecilere verdiği sabah kahvaltısında çalışmalarını değerlendirdi.

Rize tarım il müdürü Adem Çekiç 3 ay önce göreve geldiğini söyleyerek ” Bölgeye 1965 li yıllarda getirilen jarsey tipi ineklerden artık çok az kaldı, bu inekler günde 50 kilo ot yediğinden kimse bunları bakamadı. İlimizde organik tarım yönünden Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde yoğun çalışmalar var bu bölgelerde ses getirecek çalışmalar yapılıyor. Yakında organik alabalık tesisleri kurulacak, aynı zamanda sus bitkileri konusunda Türkiye yi Kafkaslar da ve Avrupa da tanıtacak çalışmalarımız var” dedi.

Adem Çekiç bu yıl 3700 ton dolayında kivi beklediklerini söyleyerek ” Geçtiğimiz yıl 2150 ton dolayında kivi üretildi. Yalova ise ilk sıradaydı ve 2500 ton üretti. Bu yıl 3700 ton dolayında kivi bekliyoruz. Yıllık tüketimimiz ise 30 bin tondur” dedi.

Rize de yılın güneşli gün sayısının 60 gün olduğunu bunun 30 gününün Kasım dan sonra olduğunu söyleyen Tarım il müdürü Adem Çekiç bölgede topraksız tarımda domatesten yeterli verim alınmadığını bununda sebebinin güneş olduğunu söyleyerek” Salatalıkta bunu diyemem,, çeşitli ürünler ola bilir” dedi.

Tarım il müdürü Adem Çekiç son zamanlarda 4 sürgün konusunda sürdürülen bazı dedikoduların doğru olmadığını söyleyerek ” Ekiplerimiz sürekli denetimde, 4 sürgün çayı 3 sürgünden kaliteli hatta 1 sürgünden daha iyi diyebilirim. Fabrikaları sürekli denetliyoruz. 30 ekstrat in altında olan çayları zaten ıhma ediyoruz” dedi.


Editör: HABER MERKEZİ