Rize Ak Parti Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu; Meclisin tatil olması nedeniyle, Rize il, ilçe, belde, köy ve doğum yeri olan Ardeşen ilçesinde aylardır yürüttüğü halkı ziyaret gezilerinde atmacasını yanından eksik etmiyor.

Ak Parti Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu,” Atmaca bölge insanımız için asırlardır devam eden bir tutkudur. Atmaca, iyi huylu, güzel, sevimli ve cazibeli görünüşü ile asıl kuşlarımızdan birisidir. Hatta eskilerimiz, Ardeşen ilçemizde atmaca ile ilgili şu sözü dilden dile dolandırlar. Derler ki,” Ne yani kargamı gezdirelim.” Yıllardır atmaca mevsiminin başlaması ile birlikte bir kısım atmaca kahvelerimizde çok güzel görüntüler ortaya çıkar.

Dostça tavır sergileyen, ciddi duruşlu, gururlu, yakışıklı, alımlı desenli tüylere sahip bir atmacayı kolunda taşımak, onunla atmacacılar kahvesinde oturmak bölgemizde asırlardır olağanüstü bir ayrıcalık olarak görülür. İnsanlarımız mevsiminde atmacaya çocuğu gibi bakarlar. Kolunda atmaca ile dolaşmak aynı zamanda atalarımızın hatıralarına saygıdır, onları unutmamak hatırlamaktır.”diye konuştu.

Haber : Bayram Ali Kavalcı

 

Editör: HABER MERKEZİ