Çay Tv'de yayınlanan ve Hasan Yavuz Bakır'ın sunduğu Perspektif programına katılan Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Çay Borsası ve Çay Kanunu konularıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, kadroları iptal edilen mevsimlik işçiler için de müjdeli bir haber verdi.

Programda, çay kanunu tasarısıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son noktayı koyduğu bir konuda yorum yapmak istemediğini söyleyen Ekrem Yüce, “Çay sektörünün düzenlemeye ihtiyacı olup olmadığı' ile ilgili soruya karşılık, çay sektörünün sorunlarıyla ilgili yasal çerçeveler dahilinde çalışmaların yapılmasının farklı bir şey, çay borsası kurulmasına yönelik çalışmaların yapılmasının farklı bir şey olduğunu söyleyerek, “Bunları birbirinden ayırmak lazım. Biz de diyoruz, STK ve ilgili kurum ve kuruluşlarımızla bir araya gelip çayın daha iyi olabilmesi, müstahsilin, kurumların, ülkenin ve tüketicilerin menfaatine bir aksaklık ve eksiklik neyse, bu konular üzerine hep beraber fikir yürütelim. Bizimde elbette çay sektörüyle ilgili daha iyi olabileceğini düşündüğümüz konular elbette var. Ancak bunlar zaman içinde değerlendirilebilir. Şu an için gündemden böyle bir konu kalkmıştır ve biz yürüyüşümüze aynı şekilde devam ediyoruz” cevabını verdi.

Çay Borsası kurulması Çay Kanunu çalışmalarıyla alakalı olarak sektöre getirileri ve götürüleri ile ilgili, Çaykur’un bundan ne şekilde etkileneceği, eksilerinin ve artılarının neler olabileceğiyle ilgili düşüncelerini Tarım Bakanlığı müsteşarı ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ile paylaştığını ifade eden Yüce, “Bize bir emanet verilmiştir. Biz de verilen bu emaneti riske edecek herhangi bir olayın içinde olmayacağımızı ifade ettik. Bununla ilgili kendi kanaat ve görüşlerimizi sergileyerek ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştık.” diyerek takdiri kurumla ilgili yetkililere bıraktıklarını ifade etti.

Programda çay eksperleri ve kadrosu iptal edilen mevsimlik işçilerle ilgili sorulara da cevap veren Yüce, çay eksperlerinin sürekli çalışabilme konusunun belli bir süreç sonunda ilgili kurumlara başvuruların yapılarak gerekli izahların aktarılması sonucunda netleşebileceğini ve kendisinin de bunu arzuladığını ifade etti.

Kadroları iptal edilen mevsimlik işçilerin haklarının kaybolmaması ve bu haklardan yararlanabilmeleri adına ilgili yerlere düşüncelerini ifade ettiğini söyleyen Yüce,  “Bu konuyla ilgili sonucun müsbet olduğuyla ilgili resmen bir yazı gelmese de bilgi gelmiştir. Sonucun arkadaşlarımızın lehine olduğunu biliyorum.“ diyerek, bu yönde olması için ayrıca gayretlerini de sürdürdüğünü dile getirdi.

Editör: HABER MERKEZİ