Dilek ASLAN

Memursen Rize İl Başkanlığı’nda bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ortak basın toplantısı düzenlenerek, Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millette olduğu hatırlatıldı ve tüm vatandaşlar 5 Temmuz Cumartesi günü Samsun’da yapılacak olan mitinge davet edildi.

Önce Anayasa ve Demokrasi Platformu adı altında birlikte hareket eden ve daha sonra “Ortak Akıl Hareketi”ne dönüşen organizasyon, 5 Temmuz Cumartesi günü Samsun’da düzenleyeceği mitingle, Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak Millet’te olduğunu meydanlardan haykıracak. Rize’de Memursen İl Başkanlığının öncülüğünde düzenlenen basın toplantısına Memursen’in yanısıra, MÜSİAD, RİSİAD, TÜMSİAD, RİHDER ve Ayışığı Dernekleri katıldı.

Hazırlanan ortak basın bildirisi Memursen Rize İl Başkanı Engin Kocabey tarafından okundu. Kocabey amaçlarının demokratikleşme çabalarına destek olmak olduğunu ifade ederken, demokrasinin önündeki en büyük engelin mevcut Anayasamız olduğunu söyledi. Kocabey konuşmasında, “Darbe dönemlerinde ekmeğin küçüldüğünü, özgürlüklerin kısıtlandığını, milletin, devletin ve siyasetin beraberce kaybettiklerini hep birlikte gördük, yaşadık. Artık kaybetmek istemiyoruz. Kaybedeni olmayan, kazananın 70 milyon olduğu, dünyada saygın bir ülke olmak istiyoruz” dedi. Bu zamana kadar Toplum Mühendisleri’nin ‘biz yaptık, millet sineye çekti’ anlayışını gelin birlikte bozalım diyen Memursen Rize İl başkanı Engin Kocabey, “…artık hiçbirşeyi sineye çekmeyeceğimizi Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndan haykıralım. Bu oluşum siyaset üstüdür, bütün siyasi partiler davetlimizdir ancak hiçbirine söz vermeyeceğiz. Demokrisinin geldiği noktadan daha ileriye gitmesini sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan 5 Temmuz Cumartesi günü saat 16:00’da Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak mitinge katılmak isteyenlerin götürülmesi için otobüslerin aynı gün sabah saat 08:30’da dolgu sahasında bulunan Yakamoz Lokantası’nın önünden hareket edeceği bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ