Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada, “2008 yılında 335 bin ton olan yaş çay rekoltesi, 2009 yılında yaklaşık %10 artışla, 355 bin ton olarak gerçekleşti” dedi.

Yaş çay sezonu ortasında Rize Ticaret Borsası olarak yaptığımız tahminler, bazı kesimlerce yapılan çay rekoltesinin düşük gerçekleşmekte olduğu yönündeki açıklamaların aksine, çay rekoltesinin yükseleceği yönündeydi diyen Erdoğan, ”Rekoltede yaşanan bu artış, müstahsilimizin gelirini artırdığı gibi, bölgemizin ekonomisine de ciddi oranda katkı sağlamıştır. Borsa üyelerimizin, kuru çay satışında birlikte hareket etmeleri ve aldıkları prensip kararlarına riayet etmelerinden dolayı, ürün artışına rağmen kuru çay fiyatları düşmemiş, aksine yükselmiştir. İkinci sürgün içerisinde yapacağımız çalışmalarla bu yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyoruz.” Dedi.

Erdoğan, “Dünyada önceki yıllara göre %10–15 civarında yaşanan rekolte düşüklüğü karşısında, ülkemizdeki çay rekoltesinin yükselmesinin, Türk çaycılığı için önemli bir sonuç olduğuna inanıyoruz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ