Fırtına Gazetesinin imtiyaz sahibi MHP Rize il başkanı Zeki Mayi Trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Polis terörüne maruz kaldığı iddia edildi.

Fırtına Gazetesinden yapılan yazılı açıklamada, Polisin Mayi’ye yaptığı davranışı “başarılı operasyon” olarak değerlendirip yaşananlara tepki göstermesi oldukça anlamlı ve dikkat çekiciydi.

 Olayla ilgili Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Gazetemizin imtiyaz sahibi MHP Rize il başkanı Zeki MAYİ yaptığı siyası çalışmalar sonrası Ardeşen den Rize istikametine seyrederken konumu gereği özel aracında bulunan çat çat Işıklarından dolayı bağlandı. Polis Mayi ve misafirlerine Terörist gibi davrandı.

 MAYİ “POLİSE SAYGISIZLIK ETMEDİK”

 Açıklamada şöyle denildi “Mayi trafikte seyrederken arabasındaki çat çat ışıklarını yandığını otobanda seyreden bir trafik arabasını gördüğünü ve polise saygısızlık olmasın diyerek hızını (120 130 km) artırmıştır. Bu esnada görevli Trafik Polisleri kendilerine hiçbir uyarıda bulunmamıştır. Mayi normal trafik seyrinde yoluna devam etmiştir. Durum böyle olmasına rağmen görevli polis memurları, Mayı’nın, Polislerin ‘dur ihtarına’ uymadığı ve kaçtığını öne sürmeleri tamamen gerçek dişidir.

MAYI’YE TERÖRİST MUAMELESİ

Fırtına Gazetesinden yapılan açıklamada Zeki MAYİ ,hak etmediği bir uygulamayla karşı karşıya kaldığı adeta bir terörist muamelesi gördüğü ifade edilerek, “Mayi hiçbir uyarı ile karşılaşmadan Rize sanayi sitesi karşısına geldiğinde yolu 3-4 Polis aracı ve 20-25 Polis memuruyla kesilmiş firari bir terörist yakalanmış gibi davranış sergilenmiştir.

Polis burada Mayi ve araçta bulunan misafirlerine adeta bir terörist gibi davranışlar sergilemiştir. Kaçtığı iddia edilen bir aracın içerisini dahi aramayan Polis Mayi ve misafirlere saygısız sayılabilecek davranışlarda bulunmuş ve tahrik etmiştir. Polis ,(elleriniz başınızın üzerine koyun arkanızı dönün arabaya yaslanın sizi yere yatırmadığımıza şükredin)gibi bir teröriste dahi yapılmayan davranış biçimleri Zeki MAYİ ve arkadaşlarına uygulanmıştır.

 Görevli komiserin kendisine ,ne iş yaptığı sorulduğunda Mayi , siyasi kimliğini değil, Gazeteci kimliğini kullanarak Polise saygı gösterme nezaketini de ortaya koymuştur.

Polisin sert tutumu karşısında oldukça nazik davranan  Mayi görevli komisere ‘tamam suçumuz neyse gereğini yapın yazın cezamızı gidelim’ demesine rağmen görevli Komiserin  ‘sert bir üslupla ‘aracınızı Trafikten men edeceğiz aracınızı bağlayacağız’ sözlerine karşı Mayi, görevli komisere hiç bir tepki göstermeden Polisin tavrını Protesto ederek olay yerinden ayrılmıştır.

Polisin bu anlamsız tavrı sonucu Mayi’nin aracına 60 TL para cezası kesilerek aracı bir yakınına teslim edilmiştir.Emniyetin adeta bir başarı diye nitelediği bu operasyonu tüm kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Fırtına Gazetesi olarak Rize Emniyet müdürlüğünün bu hukuk tanımaz insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan bu tavrını da şiddetle kınıyoruz” denildi.

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş polisin hiç kimseye sert davranma, ağır konuşma gibi bir lüksü olamaz, polis vatandaşa örnek olması gereken kişidir, her toplumda olduğu gibi bizim içimizde de art niyetli olabilir, bunları bizim eğitimlerle düzeltmemiz gerek, il başkanı Zeki Mayi ye bu tür davranışlarda bulunan ekibi tesbit edip gerekeni yapacağım' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ