Mustafa BAYRAK

Rize valisi Zekeriya Şarbak İyidere de ki arazı üzerinde hiçbir istismarın olmadığını söyleyerek” Mustafa Akyüz sicili temiz olmayan bir memur, hiç kimse devletin arazisini peşkeş çekmedi. Olayı yakinen takıp ettim. İlgili memur görevden alınacak” dedi.

Bir süre önce Rize’nin İyidere İlçesi Mal Müdürlüğü görevinden Rize Defterdarlığı Muhasebe Müdür Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Akyüz İyidere’de görev yaptığı sırada Kalecik Köyü sınırları içerisindeki bir hazine arazisinin rayiç bedelinin altında satılmasına karşı çıktığı için görev yerinin değiştirildiği ve konu hakkında şikâyette bulunduğu için idari ceza aldığını belirterek, “İyidere Mal Müdürü olarak görev yaptığım sırada, hazineye ait 7 bin 700 metre kare arazinin satışı gündeme geldi. Bu arazi için Belediye 1.02 TL ,Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) 50 TL. bedel verdi. Ben belediyenin verdiği fiyat ile Bakanlığın verdiği fiyat arasında uçurum olunca satışı onaylamadım. Bu satış işlemi de durdu. Bu olaydan sonra benim görev yerim değiştirildi. Hakkımda soruşturma açılıp kınama cezası verildi. Ancak aldığım bilgilere göre satış işlemi yeniden gerçekleştirilmek isteniyor.  Ben hazine arazisinin bu kadar ucuza gitmesinden son derece rahatsızım. 7 bin 700 metre kare hazine arazisi birim fiyatı 1 TL gibi bir rakamdan belirli kişilere satılması için gerekli işlemler yapılmaktadır. Satıldıktan sonra buna engel olmamız mümkün değildir. Bu satışın engellenmesini istiyorum” şeklinde konuşmuştu.

Rize valisi Zekeriya Şarbak ise olayı yakinen takıp ettiklerini söyleyerek ”Böyle bir satış olmadığı gibi takas yolu ile iki arazı karşılıklı bedel değerleri üzerinden değişecekti. Ancak belediyenin verdiği fiyat birim fiyatları altında olunca biz bunu kabul etmedik ve satış yapılmadı. Oluşturulan komisyon belediyenin verdiği fiyatı kabul etmedi. İlgili memurun basına açıklama yapması yanlıştır. İlgili memur hakkında gerekli işlemleri başlattık ve görevden kendisini alacağım. Hakkında da idari ceza işlemleri başlatıldı” dedi.

Rize defterdarlığından verilen bilgiye göre İyidere mal müdürlüğü sırasında Rize defterdarlığından lojman isteyen Mustafa Akyüz e Rize de lojman verilmesinin ardından Rize de görev istemiş ve tayını Rize defterdarlığı Muhasebe müdür yardımcılığı olarak değiştirilmişti.

Editör: HABER MERKEZİ