Madenli Belediye Başkanı Ahmet Yazıcı, yaptığı açıklamada, TR 90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı kapsamında Madenli Belediyesi adına şehrin altyapı ve kanalizasyon sisteminin yapılması için AB hibe fonlarından yararlanmak amacıyla proje hazırladıklarını belirtti.

Proje takibi için Ankara'daki bir firmayla çalıştıklarını ifade eden Yazıcı, ''537 bin Avro tutarındaki projemiz kabul edilerek AB hibe fonlarından yararlanmaya hak kazandık. 12 Aralıkta da Ankara'da sözleşmeyi imzaladık'' dedi.

Projenin belde için önemli olduğunu, çünkü belediyenin imkanları ile şehrin altyapı ve kanalizasyon sorununu çözmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Yazıcı, ''Projeyi yakın zamanda uygulamaya başlayacağız. Ancak öncelikle ihalesini yapmamız gerekiyor. Proje ihale aşamasına geldiği zaman para, AB fonlarından hesabımıza aktarılacak. Şu anda arkadaşlarımız bununla ilgili yazışmalarını yapıyorlar'' diye konuştu.

Yazıcı, 537 bin Avroluk projenin yüzde 90'ının hibe olduğunu, yüzde 10'unu ise kendilerinin karşılayacaklarını kaydederek, kendilerine düşen yüzde 10'luk parayı hesaba aktardıklarını söyledi.

Çay TV 

Editör: HABER MERKEZİ