Çayeli Kaptanpaşa  mevkisinde, Ayone Enerji A.Ş. tarafından yapılması planlanan Gürpınar Regülatörü ve HES Projesi  Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı Madenli  Beldesi’nde bulunan düğün salonunda yapıldı.

Gürpınar Regülatörü ve HES  Projesinin ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, faaliyet hakkında halkı  bilgilendirmek,   görüş ve önerilerini almak olarak almak amacıyla düzenlenen toplantıya Rize İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir başta olmak üzere toplantı sürecine dahil olan kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler ile firma yetkilisi katıldı.

Halktan katılımın olmadığı toplantıya ÇED sürecine ilişkin bilgiler verildikten sonra  firma yetkilisi Çevre Mühendisi tarafından  projenin sunumu gerçekleştirildi.Kamu kurum ve kuruluşlarından katılan yetkililer proje uygulamalarında  şimdiye kadar ortaya çıkan olumsuz yanlara dikkat çekerek bunlara şimdiden önlem alınmasını ve projeye bu notların geçirilmesini istediler. Dile getirilen hususlar İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce tutanaklara geçirildi.

Toplantının başlamasından hemen sonra salona giren MHP Çayeli İlçe Başkanı ve Senoz Deresi sakinlerinden Hayati Kork söz alarak “Bu toplantıyı protesto   ediyoruz  . Köy halkımızdan kimse katılmamıştır. Yargı karaları ile bu projeler durdurulmuştur. Biz bu projeyi istemiyoruz’’ dedi. Tema Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer de “Yargı kararları  ortadadır . Doğal hayata zarar verecektir.Tema olarak projeye karışıyız” dedi.

Toplantıda başka söz alan  olmayınca, toplantı  İl Çevre ve Orman Müdürü tarafından  sonlandırıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ