Türkiye'nin ilk imam kulüp başkanı Trabzon'un Maçka ilçesinden çıktı. Maçka ilçesinin Ormaniçi mahallesinde imam olarak görev yapan Temel Erbakan İskenderoğlu, aynı zamanda amatör kümede mücadele eden Galyanspor'un da 2 yıldır başkanlığını yapıyor.

KÖTÜ GİDİŞE 'DUR' DEMEK İSTEDİ

Maçka ilçesindeki Ormaniçi mahallesinde imam olarak görev yapan Temel Erbakanİskenderoğlu, ilçelerinin takımı olan Galyanspor'un kötü gidişatına 'dur' demek için kulübün başkanı oldu. 24 yıldır imam olarak görev yapan İskenderoğlu, kulüp başkanlığı için Trabzon Müftülüğü'nden de gerekli izinleri aldı. Futbolcularıyla yeri geldiğinde namaz kıldığını, yeri geldiğinde antrenmanlara katıldığını belirten İskenderoğlu, imamların namaz kıldıran memur olmadığını söyledi. Fırsat buldukça takımın maçlarını da yakın takip eden Galyanspor Kulüp Başkanı İmam Temel Erbakan İskenderoğlu, diğer kulüp başkanlarının aksine sakin görüntüsüyle de dikkat çekiyor.


'ASIL İŞİMİZ İMAMLIK'

İzinli olduğu zamanlarda takımı yalnız bırakmadığını dile getiren İskenderoğlu, 'Takımla beraber iznimiz olduğu müddetçe çalışıyoruz. Asıl işimiz imamlık. İznimiz olduğu sürece takımı yalnız bırakmıyoruz. 16 yıl boyunca kalecilik yaptım. Galyan halkı 'Hocam bu işin içerisinde girelim' dediler. Bizim orası fazla göç veren bir yöre. Şimdi bakıyorsun gençler internet kafelerde oyun oynuyorlar. Biz 'Galyan'ın gençlerini nasıl şaha kaldırırız?' diye düşündük. 2010 yılında Galyanspor'u kurduk. Galyanspor'a başkan olarak da bir anda kendimizi bulduk. Bölgede sahamız olmadığı için Trabzon merkeze gelerek antrenman yapıyoruz' dedi.


'İMAMDAN BAŞKAN OLUR MU?'

Araştırma yaptığı ve ilk defa bir imamım Türkiye'de kulüp başkanı olduğunu kaydeden İskenderoğlu, 'Kulüplerde yöneticilik yapan imam arkadaşlarımız var. Bana 'İmamdan başkan olur mu?' diye tepkiler oldu. Biz de 'olur' dedik. Biz buna öncülük yaptık. Bizim sloganımız; spor yarış değil barıştır, kardeşliktir. Peygamberimiz hiçbir zaman sporu yasaklamamıştır. İslam'ın spora bakış açısı bütün dinlerden çok daha üstündür, çok daha iyidir' ifadelerini kullandı.


'İMAM SADECE NAMAZ KILDIRAN BİR MEMUR DEĞİLDİR'

İmamların namaz kıldıran memur olmadıklarını vurgulayan İskenderoğlu, 'Cemaatime ve mülki amirlerimize teşekkür ediyorum. Bu konuda bana destek oldu. Görevimizi aksatmıyoruz. Sonuçta devlet memuruyuz. Bana 'Bu çok güzel bir olay imamların da bu işin içerisinde olması kadar güzel bir olay yok' dediler. İznimizi de aldık. İmamların bu işin içerisinde olması lazım. İmam namaz kıldıran memur kesinlikle değildir. Biz köyde cemaatin bütün sorunlarıyla da mücadele ediyoruz' şeklinde konuştu.


'GENÇLERİ ALKOLDEN VE KUMARDAN KURTARMAK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK'

Galyanspor'da isteyenlerin futbol oynayabileceğini kaydeden İskenderoğlu, 'Biz bu yola çıkarken gençlerimizi alkolden, kumardan, cağımızın hastalığı olan internetten kurtarmak için bu yola çıktık. Galyanspor'a isteyen gelip burada futbol oynayabilir. Bizim acilen bir sahaya ihtiyacımız var. Galyan'da olsun o bölge halkı antrenmanları görsün istiyoruz. O bölge halkı bu heyecanı yaşasın. Bunun içinde yönetim olarak çalışmalar yapacağız' diye konuştu.


BAŞKAN EŞLİĞİNDE NAMAZ

Galyanspor'un futbolcularından Mehmet Ali Pekdemir ise, ibadetlerini başkanları eşliğinde yaptıklarını belirterek 'Bir dönem kulüp başkanı sakalları kestiriyordu. Bizde bunun aksi bir durum var. Bütün futbolcular sakallı' dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ