Çayeli’nde şelale denilince akla Ağaran şelalesi gelir, Kurban Bayramı denince de akla kurban eti ve onunla beraber et ziyafetleri gelir. Şairler Derneği bu kurban bayramında geleneği bozdu, Ağaran şelalesinde düzenlediği etkinlikte katılanlara et yerine hamsi ikramında bulundu.

 İstanbul Şairler Derneği tarafından Ağaran şelalesinde Kurban bayramının üçüncü gününde güneşli havada güzel bir günde düzenlenen etkinlikte insanlar doğayla içi içe güzel bir gün geçirdiler. Eski günlerden de anımsamalar yapılan etkinlikte salıncak kuruldu, kemence ve saz eşliğinde şarkılar sözlendi ve hamsi ikramında bulunuldu.

İstanbul da kurmuş oldukları dernek faaliyetlerine devam ettiklerini belirten İstanbul Şairler Derneği Başkanı Reşat Sarı, “Ağaran şelalesinin yaz tarımının yapıldığı, ekonomim gelirlerini sağladıkları bir bölgeydi. Şuanda insanların ekonomik bağı kaybolsa da manevi bağı halen daha devam etmektedir. Burada bugün İstanbul’dan gelip etkinliğe katılanlar var. İnsanların birleşmesi kaynaşması için önemli bir etkinlik olmuştur.  Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve özellikle Metin Saklı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

 

Editör: HABER MERKEZİ