Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, Türkiye'de Kuran kursu açma ve yürütme yetkisinin sadece Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aydın, Rize genelinde faaliyet gösteren Kur'an kursu, dernek ve vakıf yöneticileri ile bir araya geldi.

Din Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata, İl Müftüsü İlyas Serenli, Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Erol Alkan, Kuran Kursları Müdürü Ali Keskin, İlçe Müftüleri, Kuran Kursu Dernek ve Vakıf yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Aydın, katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Türkiye'de Kuran kursu açma yetkisinin Diyanet İşleri Başkanlığı elinde bulunduğuna dikkat çeken Aydın konuşmasında şunları kaydetti: 'Bu görevin en iyi şekilde yapılması için de vatandaşın din eğitimi faaliyetlerini, din eğitimi ihtiyaçlarını ve taleplerini, onları tatmin edecek şekilde karşılama mecburiyetindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu görevi vatandaşlarımızın, Hayri kurumların ve gönüllü kuruluşların desteğini bir araya getirmesiyle yerine getiriyor.''

Toplantıda dernek ve vakıf yöneticilerinin sorunlarını ve önerilerini de dinleyen Aydın; 'Bu toplantıların ve beraberliğin devam etmesini, çalışmalar konusunda derneklerin bir birleri ile istişare etmesinin hizmette kalitenin artmasına vesile olacağına inanıyorum.'' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ