Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, geçtiğimiz aylarda binlerce insanın ölümü, yüz binlerce insanın evsiz kalmasına neden olan Pakistan’daki sel felaketinden zarar görenler için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyasına Rize Valiliği olarak katıldıklarını belirterek, Rize’nin Fındıklı ilçesinden çok anlamlı bir yardımda bulunulduğunu kaydetti.

Hacımüftüoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile bu yardımı anlatırken, basın toplantısında duygulu anlar yaşandı.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, başlattıkları kampanyayı okullara da yaydıklarını belirterek, Fındıklı’da bir öğrenci velisi olan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hanımefendinin, alyansı dışında elinde bulunan tek ziynet eşyası olan bir çift küpeyi bir zarfa koyarak, Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla kendilerine ulaştırdığını söyledi.

“Aile yadigarı olan bu küpeleri Pakistan’daki kardeşlerimize göndermek üzere bize ileten sayın hanımefendinin bu davranışı Türk yardımseverliğinin ve vefa duygusunun en güzel göstergesidir” diyen Vali Hacımüftüoğlu, “Böyle güzel bir davranışın Karadeniz’den, Rize’den gelmesi ayrıca anlamlı ve bizler için mutluluk kaynağı olmuştur. Bu davranış,

 90 yıl önce kolundaki bileziği çıkarıp Kurtuluş Savaşı sırasında Türk Milletine yardım olarak gönderen kardeş Pakistan halkı ile dayanışmanın en anlamlı göstergesidir” dedi.

Küpelerin envanter kayıtlarına işlenmesi için Rize Kuyumcular Derneği ile temas kurduklarını kaydeden Hacımüftüoğlu, Kuyumcular Derneği Başkanı Abdurrahman Serdar’ın bu jeste güzel bir jestle cevap vererek, küpelerin değerinin 20 katı kadar nakdi yardım yapma sözü verdiğini söyledi.

Rize Kuyumcular Derneği Başkanı Abdurrahman Serdar da bu anlamlı yardım karşısında duygulandığını ifade ederek, “Kuyumcular Derneği olarak, küpeleri envanter altına alacağız, değerini hesaplayarak 20 katı tutarında nakdi yardım yapacağız” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ