Çayeli kent konseyi tarafından köylerdeki çarpık yapılaşmayı önlemek ve Rize'nin yöresel , kendine has mimari dokusunu koruyarak geleceğe taşımak adına başlatılan 'köysel dönüşüm ' projesi ankara ya taşındı.
 
Çayeli Kent Konseyi Başkanı Vatan KARAKAŞ beraberinde Çayeli Beledye Meclis üyeleri İshak KARAHAN ve Mustafa SALİHOĞLU ile birlikte hazırlanan çalışmalarla Türkiye Büyük Millet Meclisinde ziyaretçi yasağı olmasına rağmen Rize Milletvekili Sayın Hikmet AYAR ile görüştü. Yapılan ziyaret ve projeden oldukça memnun olan milletvekili AYAR konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na taşıdı. Çayeli Kent Konseyi Başkanı  Vatan KARAKAŞ  ve Meclis Üyeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rizeli hemşehrimizde olan İrfan UZUN'u ziyaret etti. Konu ile oldukça yakından ilgilenen UZUN'un girişimleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Rize mimarisine dair yapılan 15 adet proje çalışması verildi.
 
 
Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Çayeli Kent Konseyi Başkanı Vatan KARAKAŞ ; Köysel Dönüşüm projemiz için yaptığımız ziyaretler oldukça verimli geçti. Milletvekilimiz sayın Hikmet AYAR konu ile ve bizlerle oldukça yakından ilgilendi.Onun sayesinde projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına taşındı. Bakanlıkta Müsteşar yardımcısı Hemşehrimiz Sayın İrfan UZUN beyle görüşme imkânı bulduk. Oldukça samimi bir şekilde kendisi proje ile ilgilendi. inşallah ilerleyen günlerde hemşehrilerimize çok daha güzel haberler verme şansı bulacağız. Dedi.
 
 
 
 

 

Editör: HABER MERKEZİ