Mustafa BAYRAK

İsmail Köse Çarşamba günü yapılacak olan Borsa seçimlerinde adaylığını açıklarken” Amacım sektörün gelişmesinde katkı sağlamak olacak. Daha kaliteli ürün üretimi için çeşitli etkinlikler yapmak olacaktır” dedi.

Çarşamba günü yapılacak olan Rize ticaret borsası seçimleri öncesinde İsmail Köse de adaylığını açıkladı.

Çarşamba günü yapılacak olan Rize ticaret borsası seçimleri öncesinde Borsa başkanı Tahsin Sancak aday olmayacağını açıklayarak borsa başkanlığından istifa ettikten sonra yapılacak olan seçimler öncesinde İsmail Köse de adaylığını Borsa da düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Rize ticaret borsası salonunda aday olduğunu söyleyen İsmail Köse Çay sektöründe alınan tedbirlerin yanında yeni çözümler oluşturulması gerektiğini söyleyerek ”Çay kalitesini artırmak ve kuru çay tüketimini artırmalıyız, ihracatı destekleyici arz ve talebi karşılamalıyız. Kaçak çay in ülkemize girişini önlemeliyiz. Katma değere vergisi yüzde 1 lere inmeli, organik çay desteklenmeli. Yaş çay bahçeleri periyodik olarak yenilenmeli. Çay atıkları mutlaka ekonomiye kazandırılmalı. Destekleme pirimler devam etmeli. Borsa bünyesinde ürün borsası kurulmalı, sektörün gelişmesine önemli katkı sağlayacak bu çalışmalar desteklenmeli. Mali krizin yaşandığı bu dönemlerde umutsuzluğa kapılmamalıyız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ