Önceki akşam Güneysu bölgesinde aşırı yağış nedeniyle bazı köylerde tarım arazileri zarar görürken Pekmezli köprüsü yıkıldı.

Önceki akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış Güneysu ve salarha bölgesinde etkili olurken Güneysu Kibledağı köyünde bazı tarım arazileri ile köy merkezi zarar görürken, salarha bölgesinde ise Ambarlık ve Andon köylerinde çay bahçeleri koptu.

Zincirli köprü köyünde Pekmezli ile Zincirli köprü köyünü birbirine bağlayan ve 1975 yılında yapılan Pekmezli köprüsü akşam saatlerinde üzerinden araç geçtiği sırada çöktü. Araç ile birlikte çöken köprüden araç sürücüsü Barış Hut kendi imkânları ile çıkarken, köprüden dereyi seyretmekte olan Muhammet, Ahmet Köse ile Murat Yılmaz köprü ile birlikte dereye düşmüştü, olayda Murat Yılmaz ağır yaralı olarak Trabzon KTU tip fakültesine kaldırılmıştı.

Eski Pekmezli muhtarı ve il genel meclis üyesi Emin Kambur köprünün 1975 lı yıllarda yapıldığını söyleyerek ”Daha önce benim muhtarlık dönemimde 1998–99 yıllarında köprü ayağı yine boşalmıştı ve o zaman 4-5 milyar lik ödenekle köprü ayağını doldurmuştuk, köprünün 100 metre aşağısından bir firma dere malzemesi almakta, köprü ayağı yine boşaltı, il genel meclisinde gündeme getirdim, kimse dikkate almadı, bu olayı bekliyordum, aynı akıbeti Zincirli köprü köyü köprüsü bekliyor” dedi.

  

 

Editör: HABER MERKEZİ