Rize’nin Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programa Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize Tarım İl Müdürü Şafak Bulut, Orman İşletme İl Müdürü Abdi Ekşi, Ak Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı ve Ballıdere köyü halkı katıldı.

KIRMIZI BENEKLİ ALABALIKLAR DERELERLE BULUŞTU

Toplam 4 bin yavru kırmızı benekli alabalığın bırakıldığı Ballıdere köyü deresine ilk salımı Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap yaptı. Burada bir açıklama yapan Vali Yazıcı, belli dönemlerde balık salımının yapıldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Rize'de, 2005 yılında başlatılan 'Doğal alabalık üretilmesi ve orman içi suların balıklandırılması projesi' kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Trabzon-Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'nda üretilen ve boyları 4-6 cm olan 5 bin Karadeniz alası yavrusu Ballıdere köyü deresine bırakıldı. Yapılan bu çalışmayla, doğal güzelliğin yanında ileride sportif amaçlı balık avcılığı yapılması planlanıyor.

Rize'de, bu yıl ilk salım işlemini gerçekleştirdiklerini anlatan Bölge Müdürü Mustafa Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bundan sonra diğer derelerimize salım programlarımız devam edecek. Rize ilinde bu yıl içerisinde 29 bin yavruyu derelerle buluşturacağız. Balıkları korumak üzere şu an kaymakamlık önderliğinde, ilgili bütün kurumlar ve muhtarlarımız görevlidir ve tutanak tutmaya yetkili kurumlarımızdır.'

KIRMIZI BENEKLİ ALABALIKLAR DERELERLE BULUŞTU

Editör: HABER MERKEZİ