Dilek ASLAN

Kooperatif Başkanı İhsan Çalışır “yıllardır İyidere de balıkçılık yapmaktayız. Sahil yolu geçtiğinde hiçbir bedel almadan yerimizi terk ettik. Bize söz verdiler yenilerini yapacağız diye şimdi ise belediye adam başı 15 milyar istemekte, devlet verdiği sözü tutsun” dedi.

İyidere ilçesinde milli emlak tarafından yaptırılan 56 kayık çekek yeri kendilerinin olduğunu söyleyen balıkçılar belediyenin kendilerinden 15 er milyar istemesine tepki gösterdi.

Sınırlı sorumlu İyidere su ürünleri kooperatif başkanı İhsan Çalışır yıllardır İyidere de balıkçılık yaptıklarını söyleyerek” Sahil yolu geçmeden önce bizim 56 kayık çekek yerimiz vardı. Karayolları yetkilileri bize gelerek yol geçeceğini ve bize daha modern kayık çekek yeri yapacağını söyledi. Bize bedel ödemek istediler kabul etmedik. Yol geçtikten sonra kayık çekek yerleri yapılırken Belediye milli emlak a dava açtı ve yanına 5 şahitle bu çekek yerlerinin kendisinin olduğunu söyleyerek Kayık çekek yerlerini sahip çıktı. Rize sahilinde 21 kayık çekek yeri bulunmakta ve tüm bu çekek yerleri hazineye ait bulunurken İyidere balıkçı barınaklarının belediyeye verilmesi bizleri mağdur etmekte” dedi.

Kooperatif başkanı İhsan Çalışır” Yenileri yapılan kayıkhanelerin kooperatifimize kiralanması için ulaştırma, Maliye, Tarım ve Köy işleri bakanlığı na yazdık gelen yazılı cevapta daha önce burada ikamet eden kişilere kiralanması gereklidir denilirken İyidere belediyesi 10 yıllık kıra bedelini peşin almak suretiyle bu kayıkhaneleri bize kiralamak istemektedir. Hiçbir balıkçı Belediyenin istediği bu kıra bedelini ödeyemeyecek durumda olduğu gibi milli emlak a ait olan kayıkhanelerin belediye tarafından da kiralanması yasal değildir” dedi.

İyidere limanın da eylem yapan balıkçılar çeşitli pankartlarla olayı protesto ederken yasaların uygulanmasını istediler. Kayıklarla denize çıkan balıkçılar pankart asıp basın açıklamasında bulundular.

Editör: HABER MERKEZİ