AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, 2. sürgün yaş çay alım bedellerinin ödenmesine ilişkin hazırlıkların sürdüğünü belirterek en geç Kurban Bayramına kadar paraların ödenmiş olacağını duyurdu.
 
ÇAYKUR’ un güzel bir sezon geçirdiğini ifade eden AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer,. “Üç, dört tane fabrikanın nöbetçi olma kaydıyla bu ayın 15’ine kadar çay alımları devam edecek. Çay paralarına gelince, 2.sürgün yaş çay paraları en geç kurban bayramına kadar, 3. sürgün yaş çay paraları ise yılbaşına kadar tamamlanmış olacak. Yapılan katkı payı ödemeleri ise 2009 yılının ilk üç ayı çerisinde ödenecek” dedi.
 
Katmer, yaptıkları çalışmalarla özel sektöründe ödeme takvimi belirleyecek duruma geldiğini vurgulayarak “Yaptığımız çalışmalarla 2009 yılından itibaren özel sektör çay fabrikaları da artık istediği zaman çay alıp istediği zaman ödeme yapamayacak. Onlarda bir şirket kurarak tek çatı altına girdiler. Çay almadan önce vadelerini verecekler, bu da kurul tarafından onaylanacak ve ona göre çay alımı yapacaklar” dedi. (karadenizgündem)

Editör: HABER MERKEZİ